„Chimki“ direktoriaus pasipiktinęs: reikalauja anuliuoti rungtynių rezultatus, tarp jų – ir prieš „Žalgirį“

Bckhimki.ru nuotr.

Pirmadienį Eurolygos vadovybė patvirtino naują COVID-19 reglamentą ir sušvelnino taisykles klubams.



Pagal naujausius Eurolygos taisyklių pakeitimus, nuo šiol nebeliks techninių pralaimėjimų už tai, jei komanda negalėjo atvykti į rungtynes dėl didelio skaičiaus užsikrėtimų koronavirusu.

Tai reiškia, kad sausi iš balos išlips Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vilerbano ASVEL klubai, kurie pagal pirminę tvarką būtų gavę po du techninius pralaimėjimus.

Tuo tarpu Rimo Kurtinaičio treniruojama komanda toli gražu ne pajėgiausios sudėties vis tiek žaidė 2-4 Eurolygos turų rungtynes. Namie rusai spalio 10 d. pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, o vėliau Ispanijoje pripažino ir Madrido „Real“, ir Vitorijos „Baskonia“ ekipų pranašumą.


Toks sprendimas nepatiko Maskvos srities „Chimki“ komandos generaliniam direktoriui Pavelui Astachovui, kuriam nepatiko, jog turnyre taikomi dvigubi standartai.

„Gerbiame Eurolygą, gerbiame savo sirgalius ir labai mylime krepšinį. Pasikvietėme jaunų žaidėjų, kad galėtume sužaisti rungtynes Ispanijoje. Žaidėme taip, kaip galėjome. Mums galėjo būti įskaityti techniniai pralaimėjimai, tačiau dabar paaiškėjo, kad tie susitikimai galėjo būti ir nukelti. Tai buvo padaryta kitų komandų atvejų.

Įspūdis toks, kad sportinis principas šioje vietoje buvo pamintas. Turnyre visoms komandoms sąlygos turi būti vienodos, bet dabar – vieni yra lygesni už kitus.

Šia prasme būtų logiška, jei Eurolyga pagalvotų ir atšauktų trejų pastarųjų „Chimki“ rungtynių rezultatus, kuriuose mūsų komanda dėl koronaviruso atvejų nežaidė pilna sudėtimi, ir perkeltų į kitas datas“, - teigė P. Astachovas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: