M. Schilleris – apie varžovų skundus ir galimą naujoką komandoje (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje stos į kovą su „Valencia“ klubu ir bandys iškovoti jau penktąją pergalę iš eilės naujojo Eurolygos sezono starte.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris kalbėjo apie sirgalius Eurolygoje bei galimą komandos pastiprinimą.

„Valensijos ekipa yra gerai besiginanti, ji neleidžia varžovams mesti daug baudos metimų. Jų žmonės ginasi iš priekio, leidžia mesti iš toli, bet neleidžia lengvai veržtis po krepšiu. Puolimas atrodo priešingai. Jie daug veržiasi po krepšiu ir užbaiginėja atakas ten. Štai toks yra trumpas ekipos apibūdinimas“, - teigė M. Schilleris.

- Varžovai visose pozicijose turi žaidėjus, kurie gali atakuoti ir pataikyti iš toli. Ar tai bus problema komandos gynybai?

- Tai yra stiprybė ypatingai penktoje pozicijoje. Tokie vidurio puolėjai, kaip Dubljevičius ar Tobey gali mesti ir pataikyti. Nuo to gintis nėra lengva.



- Ar tai darys įtaką rotacijai aukštaūgių grandyje?

- Ne.

- Jūsų komanda kol kas turi geriausią puolimo reitingą, bet yra antra lėčiausiu tempu žaidžianti ekipa. Ar tai stebina?

- Dėl tempo neturėjome jokių lūkesčių. Bent jau NBA lygoje, tai ya pervertintas statistinis rodiklis. NBA ekipos į tai per daug nekreipia dėmesio, bet atsakyti į klausimą negaliu. Mes mėgstame agresyviai gintis, o puolime norime žaisti organizuotai. Galbūt tempas nėra aukštas todėl.  Vis tik, tai nėra svarbu. Praėjusiame sezone „Žalgirio“ tempas buvo lėčiausias Eurolygoje, bet puolimas - vienas efektyviausių. Nesureikšminu to.


- Nepaisant gero starto, ką treniruočių metu norite labiausiai patobulinti?

- Turime būti geresni abejose aikštės pusėse. Gynyboje turime gerinti du prieš du gynybą, nes tai yra svarbi žaidimo dalis. Puolime turime geriau išsidėstyti, išnaudoti kampus ir išplėsti aikštę, kad būti lengviau prasiveržti.

- „Valencia“ ir „Anadolu Efes“ treneriai skundėsi, jog „Žalgiris“ rungtyniauja su sirgaliais ir turi pranašumą. Ką apie tai manote?

- Atsiprašau, bet neturiu komentaro. Tai yra labai slidi tema. Viena vertus, turėdami tokius nuostabius fanus turime pranašumą. Antra vertus, gyvename pandemijos akivaizdoje ir šalyse situacijos skiriasi. Neleisti fanų į arenas ten, kur jie gali tą daryti palankiomis sąlygomis, būtų žiauru. Tai sudėtinga tema ir nenoriu į ją gilintis.


- Ar yra ieškoma pamaina dėl traumos iškritusiam P. Garino?

- Mūsų vadovas ir skautas nuolat stebi žaidėjų rinką, nes niekada negali žinoti, kas nutiks su traumomis. Jie visada budrūs, nekreipiant dėmesio į tai, ar yra traumuotų krepšininkų. Nuolat stebime rinką, bet nežinome, ar kažką nuveiksime.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: