N. Calathesas prisipažino anksčiau nebuvęs didelis Š. Jasikevičiaus gerbėjas

Klubo nuotr.

„Barcelonos“ krepšinio komandos įžaidėjas Nickas Calathesas prisipažino, kad 2009 m., kai jis pradėjo profesionalo karjerą Atėnų klube „Panathinaikos“, nebuvo sužavėtas bendru pasirodymu su dabartiniu vyriausiuoju Barselonos ekipos treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.



„Man buvo dvidešimt metų, kai susitikome su Jasikevičiumi. Tuomet bandžiau priprasti prie Europos krepšinio, nežinojau, ko tikėtis. Ir jis, būdamas vyresnis, kasdien per treniruotes mane gniuždė, šaukė ir panašiai. Apskritai, būdamas 20-ies, nebuvau didelis Jasikevičiaus gerbėjas.

Paskui jis paliko klubą ir grįžo, kai man tai buvo jau trečiasis sezonas. Tada mes tapome puikiais draugais. Jis pradėjo labiau gerbti mane kaip žaidėją. Galbūt aš ir pats sau nepatikčiau toks, koks buvau dvidešimties. Tuomet buvau jaunas ir maniau, kad žinau viską. Bet trečiojo sezono metu tapome komandos draugais. Tais metais santykiai tapo kur kas draugiškesni, tokie jie išliko ir dabar“, - sakė N. Calathesas.

Vienas „Barcelona“ lyderių paaiškino ir tai, kodėl Š.Jasikevičius dabar nebegauna tiek techninių pražangų, kiek jų sulaukdavo pats rungtyniaudamas.


„Manau, taip yra todėl, kad jo geriausi draugai visada buvo teisėjai iš tų laikų. Tad jie žino, kad jam pridalino pakankamai techninių, jie žino, kad galbūt jau užteks. Jie jau ir nusileidžia jam retkarčiais“, – juokavo N. Calathesas.

Šaro auklėtiniu šią vasarą tapęs Calathes neslėpė, jog lietuvis turi panašumų su legendiniu Željko Obradovičiumi.

„Pamenu, kad jis turėjo daug traumų 2012-siais, tačiau sezono pabaigoje jis žaidė savo geriausią krepšinį. Treniruotėse visada būdavo kova. Žinote, kai man buvo 20, aš žinojau, kad nežaisiu daug, nes komandoje buvo Diamantidis, Spanoulis, Šaras ir Drew Nicholas. Nebuvo pakankamai vietos visiems. Ir tada dar buvau aš. Tačiau treneris Željko Obradovičius manimi labai pasitikėjo. Trečią savo sezoną jau žaisdavome aš, Šaras ir Diamantidis“, – pasakojo N. Calathesas.





Alfa.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: