M. Schilleris: šioje komandoje daug kas prasideda nuo M. Grigonio (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo penktą pergalę šio sezono Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 83:74 (13:23; 28:27; 16:10, 26:14) įveikė Vilerbano ASVEL komandą.



Po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris kalbėjo:

„Tai buvo dviejų skirtingų pusių rungtynės, ypač kalbant apie gynybą. Pirmoje dalyje jie pelnė 50 taškų, o antroje tik 24. Puolime pirmoje dalyje jie atkovojo 8 kamuolius, o antroje tik 4. Geresnis žaidimas gynyboje pakeitė rungtynes“, - teigė treneris.

- Ko trūko pirmoje dalyje?


- Trūko asmeninės gynybos, susikaupimo dengiantis ir kovojant dėl atšokusių kamuolių. Šiuos dalykus turėjome pataisyti per pertrauką.

- M. Grigonis sužaidė savo karjeros rungtynes Eurolygoje. Ar esate patenkintas jo pasirodymu?

- Marius pakėlė savo gynybos lygį antroje rungtynių pusėje ir tai buvo labai svarbu. Žinote... Daug kas prasideda nuo jo, nes jis šiai komandai yra labai svarbus. Jei jis pagerins savo gynybą, kiti seks paskui jį.

- Kuris ASVEL žaidėjas daugiausiai kėlė problemų?


- Pirmoje rungtynių pusėje tai buvo M. Fallas. Jam esant aikštėje turėjome problemų kovoje dėl atšokusių kamuolių.

Antroje pusėje tai buvo G. Yabusele, su savo atšokimais du prieš du situacijose. Pirmoje pusėje taip pat. Šie du krepšininkai kėlė daugiausiai problemų.

- Koks buvo planas prieš M. Fallą?

- Planas buvo leisti jam priimti kamuolį kuo toliau nuo krepšio, nelysti iš priekio. Nenorėjome leisti jo į kairę pusę. Toks buvo planas.


- Ar prieš jį J. Lauvergne galėjo sužaisti geriau?

- Tai buvo komandinė užduotis. Nuo pat rungtynių pradžios sakėme, kad tai nėra tik J. Lauvergne. Turėjome ir A. Rubitą ir M. Gebeną. Visi trys kažkuo prisidėjo, bet tai buvo komandinės pastangos. Negalime kažko išskirti.

- Kodėl antroje pusėje gynyba buvo agresyvesnė?


- Apie tai kalbėjome pertraukos metu.

- Kas nutiko R. Jokubaičiui?

- Rokas liko viešbutyje, nes prastai jaučiasi. Nenorėjome rizikuoti, kad jis dar labiau susirgtų, todėl palikome jį ten.






Video rekomendacijos: