M. Schilleris – apie treniruotes saviizoliacijoje ir „Real“ patirtį (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį savo aikštėje išbandys jėgas su garsiuoju Madrido „Real“, kurį per visą turnyro istoriją sugebėjo įveikti vos 3 kartus.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris pabrėžė, kad komanda savaitgalį turėjo praleisti izoliacijoje.

„Pastarosiomis dienomis komanda formą palaikė individualių treniruočių metu namuose. Padedami mūsų fizinio rengimo trenerių mes darėme viską, kad išlaikytume kuo geresnę vyrukų sportinę formą“, – sakė M. Schilleris.

- Komanda į treniruotes grįžo pirmadienį, tiesa?


- Taip, teisingai.

- Ar pastebėjote kokių nors pokyčių? Energijos trūkumo, ar kažko panašaus?

- Priešingai - po trijų dienų be krepšinio jie buvo laimingi galėdami grįžti į krepšinio salę. Turime atvirkštinį variantą.

- Kurį laiką teks verstis be Roko Jokubaičio. Ką komanda praranda be jo?

- Šiek tiek prarandame. Visų pirma, netenkame vieno iš šešių žmonių gynėjų rotacijoje. Antras dalykas yra tas, kad praradome tam tikrą kokybę ir atletiškumą su juo. Atsakant į klausimą, taip, mums jo trūksta, bet daug ekipų turi su tuo susitaikyti, o mes su tuo susitaikėme, kai Rusijoje neturėjome Joffrey Lauvergne'o. Kažkurio metu visos komandos turi su tuo susitaikyti ir susitvarkyti.

- Kokios buvo jūsų asmeninės mintys, kol laukėte testų rezultatų ir nežinojote, ar visi bus sveiki?

- Pagrindinė mintis buvo tikėjimasis, kad visų testai bus neigiami, o kai taip nutiko, buvome labai laimingi. Po antrųjų neigiamų testų vėl džiaugėmės. Kiekvieną kartą gavę neigiamus testų rezultatus esame laimingi, nes galime tęsti savo darbus. Tai buvo pagrindinę mintis galvoje.

- Ką galima pasakyti apie Madrido „Real“?



- Tai yra „Real“, o tai reiškia, kad ten yra neįtikėtinai daug kokybės ir patirties. Bene svarbiausias dalykas komandoje yra tęstinumas, nes komanda kartu jau labai ilgą laiką. Dabar jie laimėjo 4 rungtynes iš eilės, o ACB lygoje laimėjo visas 9 žaistas rungtynes. Visi suprantame, kokio lygio ekipa čia atvyksta. Einant į detales, jie Eurolygoje meta daugiausiai tritaškių ir turi 6 žaidėjus, kurie jų meta daugiau nei dvitaškių. Kreipsime į tai didžiausią dėmesį ir laukiame šio iššūkio.

- Ar yra speficinių žaidėjų, kuriuos reikia stabdyti?

- Tai yra labai gera ir lygiavertę sudėtį turinti ekipa, todėl išskirti vieną krepšininką būtų nepagarbu. Sakyčiau, kad T. Thompkinsas yra labai įdomus žaidėjas ir sudėtingas oponentas, nes gali žaisti tiek ketvirtoje, tiek penktoje pozicijose. Jis gali gerai atakuoti iš toliau, gali sėkmingai žaisti baudos aikštelėje. Krepšinio fanams tai nėra naujiena. Jis yra sudėtingas varžovas ir kol kas rungtyniauja gerai.


- Ar jūsų komandoje visi pasiruošę rungtynėms?

- Visi, išskyrus R. Jokubaitį ir P. Garino.

- „Žalgiris“ turėjo problemų gindamasis prieš M. Fallą, o „Real“ gretose yra panašaus tipo krepšininkas Walteris Tavaresas. Ar bus pokyčių gynyboje stabdant tokį atletą?


- Sutinku, kad krepšininkų dydis yra panašus, bet jų žaidimo stilius nėra toks pats. M. Fallas labiau rungtyniauja nugara į krepšį, o W. Tavaresas mėgsta žaisti du prieš du. Nemanome, kad W. Tavaresas kels tiek problemų žaisdamas nugara, tai bus kitokie iššūkiai. Atsakant į klausimą, dydis panašus, bet jų žaidimas skiriasi, todėl negretinčiau šių dviejų žaidėjų.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: