Eurolyga: „Žalgiris“ – CSKA (Gyvai)

Šią savaitę Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ bandys atlaikyti jau antrosios šio sezono dvigubos turnyro savaitės iššūkį. Antradienį vakare Martino Schillerio auklėtiniai susitiks su Dimitrio Itoudžio treniruojama Maskvos CSKA ekipa.



Mačo pradžia - 20:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


„Žalgiris“ stringa tiek komandinėje, tiek individualioje gynyboje, susidaro įspūdis, jog prie itin mažai kinančios Martino Schillerio gynybos, visi atvykstantys varžovai paskutiniu metu sugeba prisitaikyti labai paprastai. Dar vienu pavojaus varpu, kuris skamba vis garsiau „Žalgirio“ ekipai tapo ir mačas „Betsafe-LKL“ krepšinio lygoje šį savaitgalį, kai tik per plauką buvo išsigelbėta dvikovoje su Prienų ekipa (103:100).

Savo ruožtu Maskvos CSKA ekipa įsibėgėja – du netikėti pralaimėjimai ketvirtajame bei penktajame ture, atitinkamai dvikovose prieš „Alba“ bei „Crvena Zvezda“ ekipas. Vėliau sekė trys pergalės prieš „Valencia“, „Panathinaikos“ bei „Baskonia“ ekipas. Maskviečiai šioje sezono stadijoje savo dvikovose raktą į pergales dažniausiai randa itin efektyviu puolimu, Dimitrio Itoudžio ekipa propoguoja greitą, varžovų į klampų žaidimą neįveliantį stilių – tai, žinant kokia yra Martino Schillerio žaidimo filosofija suponuoja, jog vakaro rungtynėse galima tikėtis – taškų lenktynių.

Maskviečiai, žvelgiant į komandos sudėtį yra itin nepalanki komanda „Žalgiriui“, Willas Clyburnas trečiojoje pozicijoje gali daryti viską – žaisti veidu į krepšį, mesti tritaškį, centruoti arčiau krepšio, o tai – žinant, jog „Žalgiriui“ trečiojoje pozicijoje trūksta ūgio, o čia dažniausiai žaidžia – Steve‘as Vasturia bei Artūras Milaknis, sustabdyti CSKA vieną iš lyderių individualiai galimybių labai mažai, vadinasi – kauniečiams dažnai teks dvigubinti pajėgų varžovą, o tai atriša rankas CSKA perimetro žaidėjams – Mike‘ui Jamesui, Janiui Strielnieku, Darrunui Hilliardui bei kitiems.

Maskvos ekipoje be Clyburno – savo stiprybių puolime prieš beveik bet kurį varžovą randa dar keli žaidėjai: ekipos lyderis Mike‘as Jamesas, Danielis Hackettas išnaudoja savo ūgio pranašumą prieš žemesnius varžovų žaidėjus bei gerai žaisdamas nugara į krepšį pridaro problemų ne vienam varžovui, o atsimenant kokių problemų „Žalgiriui“ šiame sezone jau pridarė galingi varžovų aukštaūgiai (Walteris Tavaresas, Josufa Fallas), Maskvos ekipoje po krepšiu stos dar geresnį įgūdžių paketą turintis centras – Nikola Milutinovas.

Surasti kauniečių pranašumų nors vienoje pozicijoje – labai sudėtinga, tad šį vakarą laukia itin sudėtingas mačas su galingai suformuota CSKA ekipa. Prie visų anksčiau jau išvardintų žaidėjų nepaminėjome vieno didžiausių šios vasaros perėjimų – iš Vitorijos „Baskonia‘ ekipos į Maskvą atvykusio Tornike Shengelios. Žmogus, kuris puikiai žaidžia tranzicijoje, gynyboje gali keistis ginamaisiais ir prieš žemesnius žaidėjus nesukurti jiems pranašumo situacijos, CSKA atrodo labai galingai, tad kauniečių laukia itin rimtas iššūkis.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: