E. Messina: „Norint laimėti prieš „Žalgirį“, turime gintis taip, kaip darėme sezono pradžioje“

Kauno „Žalgiris“ (5/4) dvigubą Eurolygos savaitę pratęs Milane, kur penktadienį grumsis su vietos „AX Armani“ ekipa (3/3).



Italijos klubui šis Eurolygos sezonas kol kas klostosi banguotai. Dėl ir pačių gretose, ir varžovų komandose užfiksuotų koronaviruso atvejų jie sužaidė tik 6 rungtynes. Tiesa, paskui paaiškėjo, kad jų pačių žaidėjams atlikti testai buvo klaidingi, bet mačai jau buvo praleisti.

Ant parketo turnyre jie grįžo trečiadienį, bet kiek netikėtai namuose 79:87 nusileido Belgrado „Crvena Zvezdai” ekipai.

Prieš artėjančias penktadienio rungtynes su LKL čempionais, savo mintimis pasidalinti nusprendė Ettore Messina. Jis labiausiai akcentavo gynybą.


„Po pralaimėjimo namuose į aikštelę sugrįžti visada sunku, o ypač kai susitiksime su greita ir agresyvia komanda kaip „Žalgiris“. Mače su „Crvena Zvezda“ prastai žaidėme gynyboje. Jeigu Eurolygoje nori laimėti, privalu gintis taip, kaip tai darėme pačioje sezono pradžioje.

Šiek tiek pakeitė mūsų chemija, kai keli krepšininkai iškrito iš rikiuotės, bet negalime tuo teisintis. Atvirkščiai – tai turi mus suartinti ir suklijuoti dar labiau“, – teigė E. Messina.

Tuo tarpu buvęs žalgirietis Zachas LeDay’us šias rungtynes pavadinimo gyvenk arba mirk.

„Turime ir privalome laimėti. Kito kelio nėra. Turėsime koncentruotis ties kiekviena detale, išmokti praėjusių rungtynių klaidas ir grįžti į ritmą darant tai, ką žinome, kaip turime padaryti“, - pasakojo amerikietis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: