Bandymas nutraukti pralaimėjimų seriją: „Žalgiris“ - „Zenit“ (GYVAI)

Eurolygoje žalgiriečių šį ketvirtadienio vakarą laukia jau vienuoliktosios sezono rungtynės bei penktasis išbandymas namų arenoje. Martino Schillerio auklėtiniai priims galingu ritmu šiame sezone žygiuojančią Sankt Peterburgo „Zenit“.



Mačo pradžia - 20:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

Į Kauną atvykstantys rusai šį sezoną pradėjo trimis pergalėmis iš eilės, vėliau klubą sustabdė koranavirusas, ekipa buvo priversta praleisti tris turus, o sugrįžimas po viruso į krepšinio ritmą kol kas nesiklosto taip kaip norėtųsi – 2 pergalės bei 2 pralaimėjimai. Rungtynės su „Žalgiriu“ šią savaitę, Xavi Pascualio treniruojamai „Zenit“ ekipoje, nebus pirmasis mačas Eurolygoje – Rusijos ekipa pirmadienį turėjo nukeltų rungtynių su Berlyno „ALBA“ testą.

Būtent – poilsis bei galimybė pasiruošti rungtynėms gali būti vienas iš esminių Martino Schillerio treniruojamų Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkų pranašumas šiame mače, kauniečiai šiai dvikovai pasiruošti turėjo gerokai daugiau laiko – paskutinis mačas Eurolygoje buvo žaistas praėjusį penktadienį, o grįžus į Lietuvą, nereikėjo niekur keliauti, sekmadienį „Žalgiris“ sužaidė „Betsafe-LKL“ rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“ namuose, tad lyginant su „Zenit“ klubu, kuris kaip ir „Žalgiris“ praėjusią savaitę žaidė dvigubą rungtynių Eurolygoje savaitę, o šią vėlgi buvo priverstas vykti į Berlyną, vėliau grįžti atgal į Rusijją, krautis lagaminus ir vykti į Lietuvą. Apie šią situaciją savo nuomonę išreiškė ir „Zenit“ klubo strategas.

„Puikiai suprantame, jog šiuo metu turi itin sudėtingą tvarkaraštį. Mūsų oponentai rungtynėms gali ruoštis 6-7 dienas, tuo tarpu mes į Kauną atvykstame po itin ilgos kelionės, neturėdami pakankamai laiko ruoštis dvikovoms. Praėjusią savaitę taip turėjome dvigubą rungtynių savaitę, tad mes turėsime atlikti didelį darbą, siekdami būti tokiame pačiame intensyvumo lygyje puolime bei gynyboje, kaip „Žalgiris“, - oficialiai Eurolygos svetainei prieš dvikovą sakė Xavi Pascualis.

Žvelgiant į skaičių prizmę, ketvirtadienį į dvikovą stoja dvi skirtingo braižo ekipos – kauniečiai, žaidžia rezultatyvų krepšinį, paremtą ne tokia efektyvia bei varžovus į klampų lėtą krepšinį neįklampinančia gynyba bei didele kūrybine laisve puolime ir nors kauniečiai turi visiškai atrištas rankas puolime jų žaidimas atakoje nėra paremtas vien bėk ir mesk krepšiniu, pagal surengiamų atakų skaičius per 100 atakų „Žalgiris“ vis dar išlieka viena mažiausiai atakų surengiančių ekipų Eurolygoje.

Tikėtis lengvo, gražaus krepšinio šio vakaro dvikovoje turbūt nereikėtų, įdomu kokios fizinės formos į Kauną atvyks „Zenit“ krepšininkai ir ar antroje rungtynių pusėje, kauniečiams stengiantis išlaikyti didesnį ir Rusijos ekipai nepalankų rungtynių tempą – antroje mačo dalyje „Zenit“ ekipai gali būti kiek sudėtingiau.





Krepsiniozinios.lt, Zalgiris.lt ir Betsafe

Video rekomendacijos: