V. Gomelskis: „R. Kurtinaičio atleidimas atleidimas būtų pigesnis nei žaidėjų pakeitimas“

V. Gomelskis: „R. Kurtinaičio atleidimas atleidimas būtų pigesnis nei žaidėjų pakeitimas“

Kaip jau rašėme, Rimo Kurtinaičio auklėtinių tragiška sezono pradžia tęsiasi - Vokietijoje triuškinamai nusileista ir kitiems Eurolygos autsaideriams. Maskvos srities "Chimki" (2/8) krepšininkai išvykoje 80:100 (24:20, 20:30, 18:27, 18:23) nepasipriešino Berlyno ALBA (3/6) ekipai.



Rusijos komanda patyrė trečią nesėkmę iš eilės įskaitant ir rungtynes VTB Vieningoje lygoje, o apie susidariusią sudėtingą situaciją prabilo garsus krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis.

"Daugelis "Chimki" krepšininkų žaidžia tiesiog už atlyginimą. Jie pamiršta, kad jų darbas gerai apmokamas vien dėl to, kad jų žaidimą stebėtų žiūrovai.

Tokį požiūrį į darbą galima vadinti įvairiai, tačiau bet kokiu atveju pagarbos tai nekelia. Ir, be abejo, ypatingi reikalavimai keliami lyderiams.


Užjaučiu Kurtinaitį, kuris taip ir nesugebėjo užmegzti individualaus ryšio su žaidėjais, nesugebėjo motyvuoti kiekvieno, kad visos komandos akyse degtų ugnelė. Be pergalės siekio neįmanoma turėti teigiamų rezultatų.

Ir nesu įsitikinęs, kad pakeitus trenerį tie patys žaidėjai rastų savyje rezervų pakeisti požiūrį į darbą. Bendrą komandos nuotaiką galima apibūdinti vienu žodžiu - abejingumas.

Kurtinaičio atleidimo variantas labiau patogus ir įprastas "Chimki" vadovybei. Išmoka jam pagal kontraktą būtų kur kas mažesnė, nei žaidėjų atleidimas.

Galima paskelbti trenerį kaltu dėl visų nesėkmių, viską nurašyti sezono plano neįvykdymui bei toliau ramiai gyventi ir už nieką neatsakyti", - pakomentavo V.Gomelskis.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: