R. Jokubaitis apie nepavykusį dėjimą: tai buvo neprotingas ėjimas (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Penktadienį per Eurolygos rungtynes su „Barcelona“, kurias Ispanijos klubas Kaune laimėjo 73:62, rezultatyviausiai Kauno „Žalgirio“ ekipoje žaidė jaunasis Rokas Jokubaitis. Jis pelnė 15 taškų. Tai yra jo rekordas Eurolygoje.



Be to, gynėjas po 3 kartus kamuolį perdavė mesti ir perėmė bei surinko 15 naudingumo balų. Tai taip pat yra geriausias rezultatas žaidžiant šiame turnyre.

„Nenoriu sakyti, kad neišnaudojome šanso, bnet Barce tikrai nežaidė geriauio krepšinio, pdaraė daug klaidų (24 – red.), - spaudos konferencijoje kalbėjo R. Jokubaitis. – Mūsų gynyba šiandien atrodė geriau. Todėl gaila, kad nepasinaudojome tokia proga. Puolime strigome, ypač antroje pusėje. Reikėjo daugiau judėti, bet neprisitaikėme prie varžovų gynybos“.

Koks jausmas, kai Šaras yra šalia aikštelės, bet rėkia ne ant tavęs?


– Pirmame kėlinyje einant į aikštelę dar Marekui (Blaževičiui - red.) sakau: keistas jausmas, pirmą kartą žaidžiu ne pas Šarą, o prieš Šarą. Įdomi patirtis. Visai patiko. Nuo suolelio išgirsti, ką savo komandos nariams sako Šaras. Smagu prisiminti tuos laikus.

Ar buvo papildomas stimulas žaisti prieš Š. Jasikevičiaus komandą?

– Faktas. Bet nenorėjau to sureikšminti, tai ne visada išeina į naudą.

73 praleisti taškai – tai pagerėjusios gynybos rezultatas?

– Gynyba nebuvo superinė. Ilgai rengėmės šiam susitikimui, nuo pirmadieniuo pradėjome įvedinėti gynybos taisykles prieš juos. Bet šįkart patys pelnėme tik 62 taškus.

Jūsų neįdėtas kamuolys į krepšį komandai buvo skausmingas.

– Turbūt visa Lietuva supranta, kaip aš jaučiuosi. Galėjome turėti minus du, o gavome minus šešis. Tai buvo labai neprotingas ėjimas ir dar kartą nudegiau su šituo. Reikia daryti rimtas išvadas.


Ar Barselonos komandos deriniai panašūs į tuos, kurie prie Jasikevičiaus buvo „Žalgiryje“.

– Nelabai kas pasikeitė. Ir pavadinimai nelabai skiriasi. Ta pati Jasikevičiaus sistema. Kaip matome, šiuo metu ji labai gerai veikia.

Kiek tvirta lieka komanda po šešto iš eilės pralaimėjimo?


– Nemanau, kad turint tokį branduolį, kuriame nemažai vyresnių lietuvių, mes sulūšime. Nors šeši pralaimėjimai nėra maloniausias dalykas. Šį mėnesį laukia begalė rungtynių, nėra kada apie tai galvoti. Jau rytoj reikės galvoti apie Vilniaus „Rytą“, nes žaisime su juo, tada – apie Kėdainius. Liūdna, Eurolyga yra tas turnyras, į kurį labiausiai koncentruojamės, bet kai nepavyksta laimėti – nepalūžtame. 





Alfa.lt

Video rekomendacijos: