M. Schilleris - apie prastą pataikymą ir pokalbį su Š. Jasikevičiumi (VIDEO)

Visas rungtynes varžovams į nugarą kvėpavęs Kauno „Žalgiris“ po atkaklios kovos rezultatu 64:73 (14:17, 19:22, 15:16, 14:18) vis tik nusileido „FC Barcelona“ krepšininkams.



Po mačo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris akcentavo pagerėjusią gynybą.

„Noriu pasveikinti varžovus. Šįkart gynyboje mes žaidėme su didele agresija, aktyvumu, daug kartų išmušėme kamuolius ir išprovokavome daug klaidų. Tai – pozityvus dalykas. Puolime turėjome problemų atakuodami krepšį. Pirmoje pusėje prastai kovojome dėl atšokusių kamuolių, o tuo naudojosi varžovai. Tai pavyko pakesti antroje pusėje ir žengėme žingsnį į priekį.

Kartais yra paprasta žiūrėti į skaičius ir akcentuoti prastą tritaškių pataikymą. Yra priežasčių. Į šį prastą pataikymo procentą įeina ir gera varžovų gynyba. Nenoriu eiti šiuo keliu. Tuo pačiu metu vienas ar kitas pataikytas metimas padeda išlaikyti lygų žaidimą atsakingu momentu. Tada jau nebegali pasakyti, kas nutiks“, – po mačo sakė treneris.


Pastaruoju metu stringa Artūras Milaknis, kokios to priežastys?

– Jo forma visada yra gera, jis tikras profesionalas. Jo darbas yra pataikyti metimus, nors tai ir skamba paprastai, bet kiekvieną kartą gavęs progą jis turi mesti. Tokie žaidėjai visą laiką neprametinės. Jo plius minus rodiklis buvo teigiamas, nepaisant to, jog nepataikė.

Išprovokavote 24 klaidas, perėmėte 17 kamuolių. Kiek tai didelis žingsnis jūsų komandai?

– Didžiulis žingsnis į priekį gynyboje. Kalbant apie agresyvumą, ką darai gynyboje ir kiek aktyvios tavo rankos. Taip, manau, kad tai buvo geras žingsnis į priekį. Mes tie tuo ir dirbome.

Kitos rungtynės žalgiriečių laukia sekmadienį. Ar komanda bus pasiruošusi šiam susitikimui?

– Taip, turime daug lygiaverčių žaidėjų, gerą rotaciją, visas reikalingas sąlygas, esame sutverti tokiam tvarkaraščiui ir būsime pasirengę varžytis.

Ką jums reiškia Pauliaus Motiejūno šūktelėjimai iš tribūnų?


– Pauliaus palaikymas yra labai geras ir nuoširdus. Mes šiame projekte esame kartu, investuojame iš visų pusių tam, kad stumtume šią grupę į priekį. Negaliu skųstis

Prieš rungtynes ir po jų turėjote pokalbius su Šarūnu Jasikevičiumi. Kokia buvo jo žinutė ir jūs pasakėte jam?

– Išlikti sveikiems. Kai pradėjau dirbti „Žalgiryje“, mes kalbėjome telefonu – tąsyk Šaras mane sužavėjo. Kalbėjome apie situaciją, apie klubą. Tai buvo gražus Šaro gestas. Šiandien buvo pirmas kartas, kai susitikome gyvai. Malonu buvo paspausti rankas ir pamatyti vienas kitą. Palinkėjome vienas kitam geros kloties.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: