M. Schilleris: „Mano žaidėjai šaunuoliai. Jie puikiai padirbėjo“ (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo šeštą pergalę Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 81:69 (24:12, 19:21, 17:17, 21:19) įveikė Atėnų „Panathinaikos“ komandą.



Po mačo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris išskyrė pokytį komandos mentalitete.

„Kuomet jie po pertraukos pradėjo žaisti labai stipriai, mums pavyko sulaikyti jų spurtą ir trečiąjį kėlinį užbaigti atstatant 10 taškų persvarą. Tai buvo labai svarbu. Mano žaidėjai šaunuoliai. Jie puikiai padirbėjo. Man labai patiko gynyba.

Jei laimi porą rungtynių, pasitikėjimas iškart išauga, panašiai viskas būna ir pralaimint. Tad mums buvo labai svarbu pamatyti pergalę švieslentėje vien iš psichologinės pusės“, – pasakojo treneris.


Ar labai neramino mažas mestų baudų skaičius?

– Per pertrauką apie tai kalbėjome, tai buvo didelis rūpestis. Manau, kad pirmoje dalyje nepakankamai veržėmės į baudos aikštelę, bet po pertraukos tai pagerinome. Dėl to labai prisidėjo Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis.

Kaip vertinate Pauliaus Jankūno rekordą?

– Esu laimingas, jei pagalvoji, tai yra rimtas pasiekimas. Jeigu tokiame lygyje gali išbūti taip ilgai, tai rodo kokybę. Buvo svarbu laimėti rungtynes, kad jos būtų šiek tiek labiau ypatingos jam

- Kaip įvertintumėte R. Jokubaičio pasirodymą, kuomet ėmėsi iniciatyvos?

- Aš juo labai pasitikiu. Jei praėjusį sezoną jis žaidė tik 6 minutes, tai dabar jis rungtyniauja po 20 minučių. Jis duoda mums daug naudos. Aš galiu juo pasitikėti. Jo greitis padeda uždaryti baudos aikštelę. Žinoma, kartais tai atneša klaidas, čia jis turi tobulėti, bet jo mentalitetas leidžia jam grįžti į rungtynes. Yra nedaug žaidėjų, kurie gali suklysti 5 kartus ir laikyti aukštai iškeltą galvą.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: