M. Schilleris: „Dėl traumų nematome galimybės išplėsti rotaciją“ (VIDEO)

Antradienį Kauno „Žalgiris“ rungtynėmis namuose su Vitorijos „Baskonia“ pradeda dvigubą Eurolygos savaitę. Jos metu kauniečių lauks dar vienas susitikimas ketvirtadienį prieš Stambulo „Fenerbahce“ klubą.



„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris prieš rungtynes su baskais, išskyrė šios komandos fiziškumą ir priekinės linijos stiprybę.

„Varžovai yra gerai besiginanti komanda, turinti daug ūgio. Taip pat tai yra griaunanti ekipa, kuri išprovokuoja daug varžovų klaidų. Bus svarbu saugoti kamuolį. Puolime, kaip ir „Panathinaikos“, jie pasižymi kova dėl atšokusių kamuolių. Statistiškai šiuo metu jie tą daro net geriau. Penktoje pozicijoje jie turi ūgio, o ketvirtoje - atletiškumo. Dėl kamuolių kovoja ir 1-3 pozicijų žaidėjai, todėl norėdami turėti geras rungtynes, turėsime tą kontroliuoti“, - teigė M. Schilleris.

- Ar po pergalės Atėnuose pastebėjote kokių nors pokyčių kalbant apie ekipos psichologiją?


- Tiesą sakant - ne. Nieko kitaip nedarėme. Vaikinai kovojo ir buvo susikaupę tuo metu, kai trečiame kėlinyje varžovai mus pavijo. Sustabdėme jų spurtą ir iškart atsakėme. Vis tik, komandos psichologinė būsena išliko tokia pati kaip ir anksčiau. Žinoma, pergalės atneta šypsenas veiduose ir tai yra labai gerai. Komanda nuolat kovoja ir buvo tik laiko klausimas, kada pasieksime pergalę.

- Laukia dviguba Eurolygos savaitė. Kaip svarbu yra išsaugoti lyderių energiją ir naudotis didesne rotacija?

- Labai geras klausimas. Tai yra labai svarbu, visai kaip ir treniruočių metu. Rotacijos klausimas taip pat yra gana paprastas, nes be S. Vasturios ir P. Garino tiesiog neturime tam resursų. Mūsų rotacija yra tokia, kokia yra. Manau, jog treniruočių krūvio kontroliavimas yra net svarbesnis. Dėl traumų nematome galimybės išplėsti rotaciją.

- Galbūt bent LKL rungtynėms yra minčių panaudoti žaidėjų iš dublerių komandos?

- Taip, galvojame apie tai. Treniruotės turėjome M. Rubštavičių ir P. Murauską, turime tam poreikį labiau nei anksčiau. Turėjome tokį planą ir gaila, kad negalėjome to padaryti anksčiau - pasirengime nebuvo laiko, vėliau dublerių ekipoje siautė COVID-19. Norėjome juos integruoti ir tam prireikė laiko, bet galiausiai jie čia.  Tikrai nenustebčiau, jei tai taptų daugiau nei dalyvavimu treniruotėse. Mums patinka jų talentas, o klubas garsėja tuo, jog suteikia šansus jauniems krepšininkams. Matau tai įvykstant, bet kalbant apie LKL, kol kas man svarbiau kalbėti apie Mareką Blaževičių ir Karolš Lukošiūną.

- „Baskonia“ turi net tris visiškai skirtingus vidurio puolėjus. Kuris iš jų gali būti pavojingiausias?

- Iš tikro ten yra keturi skirtingi vidurio puolėjai. Visi prideda kažką savo. Fallas yra labai aukštas ir tai jau yra iššūkis. Reikia jį laikyti toliau nuo krepšio, o tai nėra lengva. Jei Polonara žaidžia penktoje pozicijoje, tuomet komanda tampa kur kas mobilesnė. Tai jau yra du skirtingi variantai, kurie kelia problemas. Tai yra šios lygos grožis - turėsime susitvarkyti su šiais iššūkiais.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: