M. Schilleris apie tritaškius: norėčiau, kad mestume dar daugiau (VIDEO)

Dvigubą Eurolygos savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užbaigė įspūdinga pergale. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 99:62 (24:7, 27:24, 30:16, 18:15) sutriuškino Stambulo „Fenerbahce“ ekipą.



Po šio mačo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris išskyrė gerus metimus ir vis dar gerėjančią gynybą.

„Pirmasis kėlinys gynyboje buvo labai geras. Žinoma, tai nustatė toną. Antrąjį kėlinį vis tiek laimėjome, nors ir gynėmės prasčiau, tai buvo labai svarbu. Mums ypač buvo labai svarbi buvo trečiojo kėlinio pradžioje, kurioje vėl gerai susitvarkėme, atsilaikėme tas pirmas kelias minutes. Galiu pasveikinti vaikinus dėl geros pergalės ir kamuolio dalijimosi“, - po mačo teigė austras.

Su kuria NBA komanda palygintumėte „Žalgirį“ šią savaitę?


– Turiu pasakyti Jutos „Jazz“. Bet net nežinau. Mano atsakymui nėra paaiškinimo. Bet su meile mano NBA komandai, sakau „Jazz“.

Pastaruoju metu puikiai metate tritaškius. Kas tai lemia?

– Manau, susidėjo daug dalykų. Pataikome gerai, tačiau metame rečiau nei daugelis komandų. Galėtume iš toli atakuoti dažniau. Tačiau labai svarbu išlaikyti tinkamą metimų kokybę. Reikia pasakyti, kad treneriai labai daug dėmesio skiria individualiam žaidėjų tobulėjimui, todėl vaikinai pasitiki savimi, atitinkamai ir pataiko.

Sakydamas, kad galima išmesti daugiau tritaškių, turėjote galvoje Augusitne'o Rubito potencialą?

– Nenoriu kalbėti apie Augustine'o Rubito potencialą, nes jam taip patinka vidutinis nuotolis. Kalbant apie potencialą, manyčiau, kad būnat laisvu tolimus metimus galėtų drąsiai atlikti Paulius Jankūnas ir Nigelis Hayesas.

- Ženkliai pagerėjo ir komandos gynyba. Kokios to priežastys?

- Įdėtu darbu ir koncentracija. Jei norite eiti giliau, tai turbūt Nigelas Hayesas padeda trečioje pozicijose, nes įgauname daugiau ūgio. Bet tai yra darbas, kurį vyrukai įdeda.


Kokį įspūdį palieka didžiausią istorijoje pralaimėjimą „Žalgiriui“ patyrusi „Fenerbahče“?

– Sunku pasakyti, nes „Fenerbahče“ prieš dvi savaites nugalėjo „Zenit“, jiems labai trūksta Jano Vesely ir esu visiškai garantuotas, kad jie dar įsivažiuos.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: