M. Schilleris gyrė „Bayern“ strategą ir gynybą (Varžovai žais be vieno iš lyderių) (VIDEO)

Trečiadienį Kauno „Žalgiris“ (8/7) žais Eurolygos 16-ojo turo rungtynes, kuriose susikaus su dviem pergalėmis daugiau turinčią Miuncheno „Bayern“ (10/5) ekipą.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris patikino, kad, jo duomenimis, varžovai rungtynėse versis be vieno iš savo lyderių Vladimiro Lučičiaus.

„Laukia dvikova su „Bayern“, kuri yra labai gera gynyboje. Tai labai gerai organizuota ekipa, aukšta ir atletiška. Rinkti taškus bus iššūkis. Puolime jie taip pat yra labai talentingi, turi ilgą atsarginių suolą. Sakyčiau, jog W. Baldwinas ir N. Dedovičius yra geriausiai kuriantys žaidėjai. P. Zipseris daugiausiai žaidžia ketvirtu numeriu, yra geras metikas. Tai - labai įdomi ir gera komanda“, - teigė austras.

- Galbūt žinote, ar varžovų gretose jau žais ankstesnes rungtynes praleidęs V. Lučičius?


- Mano žiniomis, tokios galimybės yra lygios nuliui.

- Esate dirbęs Vokietijoje, o „Brose“ tada treniravo A. Trinchieri. Kaip gerai pažįstate šį trenerį ir kodėl jo treniruojamos komandos dažniausiai yra sėkmingos?

- Yra trys priežastys. Pirma - jis labai geras ir gerbiamas treneris, tai nėra paslaptis. Antra, žvelgiant giliau, daug žmonių kalba apie jo komandų puolimą, gerą išsidėstymą aikštėje ir ar su tuo absoliučiai sutinku, Trinchieri puikiai prisitaiko prie situacijų. Yra didelis skirtumas ar ketvirtoje pozicijoje žaidžia J. Johnsonas, ar P. Zipseris. Pastarasis labiau tinka jo stiliui, bet su Johnsonu jis taip pat gerai rungtyniauja, tiesiog kitaip išsidėsto. Čia jis labai geras. Mažiau žmonės kalba apie jo komandų gynybos kokybę. Bambergo laikais, kuomet ten žaidė B. Wanamakeris, N. Zisis ir D. Theisas, tai buvo labai gera ekipa, bet visi kalbėdavo tik apie puolimą. Bet tai taip pat buvo labai gera komanda gynyboje. Visos šios priežastys pagrindžia tai, dėl ko jo komandos yra sėkmingos.

- Praėjusi savaitė buvo labai įtempta, nelabai buvo laiko treniruotėms. Kaip atrodė pasirengimas rytojaus dvikovai?

- Vakar treniruotė buvo skirtai taktikai ir atsistatymui, rūpinomės žaidėjų kūnais. Nebuvo žaidimo penki prieš penkis.

- Kas jus labiausiai džiugina šioje trijų pergalių serijoje?

- Šioje lygoje labai svarbi kiekviena pergalė, todėl jos ir džiugina. Vaikinai gerai dirba gynyboje, yra aktyvūs ir susikaupę. Į čia įtraukčiau ir mačą su „Barcelona“ - energija ir susikaupimas yra pozityviausi dalykai.

Ar stebina, kad šiuo metu „Bayern“ yra tarp turnyro lentelės lyderių?



– Tiesa pasakius, ne. Kodėl ne? Nes „Bayern“ yra gerai sukomplektuota, turi gerą trenerį, apskritai klubas yra labai organizuotas, tai matyti visą pastarąjį dešimtmetį. Nors bendrame Europos krepšinio kontekste „Bayern“ yra jaunas projektas, pats klubo požiūris į ateitį yra labai gilus.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: