M. Schilleris prieš rungtynes su ALBA linkėjo sveikatos varžovui ir akcentavo gynybą (VIDEO)

Paskutines šių metų Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ sužais antradienį, kuomet svečiuose susikaus su Berlyno ALBA krepšininkams.



Prieš susitikimą kauniečių strategas Martinas Schilleris išskyrė varžovų greitą žaidimą ir linkėjo kuo greičiau pasveikti varžovų treneriui Aito Garcia Renesesui.

„Visų pirma linkime varžovų treneriui kuo greičiau pasveikti. Tai yra pats svarbiausias dalykas kai kalbame apie šias rungtynes. Šis mačas patikrins mūsų gebėjimą grįžti į gynybą ir dengti metimus, kadangi ALBA yra labai greita ir daug tritaškių metanti ekipa. Man bene svarbiausias jų krepšininkas yra L. Sikma, kuriantis ketvirtasis numeris. Tai yra reta. Daug ALBA ekipos kūrybos eina per jį. Šiose rungtynėse mums bus labai svarbu jį kontroliuoti“, - teigė treneris.

- Kaip atrodė treniruotės po kelių laisvų dienų?


- Viskas buvo gana gerai. Rūpinomės žaidėjų kūnais tam, jog jie grįžtų į ritmą. Kadangi rungtynės su „Juventus“ buvo atšauktos, galėjome įsibėgėti iš lėto ir tik tada pradėti žaisti krepšinį. Treniruotės buvo ganėtinai geros.

- Susitikimas su „Juventus“ atšauktos, ALBA treneris serga, o ekipa iki sekmadienio vakaro buvo saviizoliacijoje. Kaip tai keitė pasirengimą rungtynėms?

- Labiausiai viską keitė atšaukta dvikova su „Juventus“, kadangi galėjome jaustis laisviau ir neturėjome visko sukrauti į vieną treniruotę. Varžovų trenerio susirgimas nieko nekeitė, nes jautėme, kad dvikova įvyks. Berlyno ekipą COVID-19 paveikė kiek anksčiau, jau buvo prasirgę 5-6 krepšininkai, todėl dalis žaidėjų treniravosi toliau. Greičiausiai tai darė grupelėse, bet nebuvo visiškai izoliuoti.

- ALBA dažnai naudoja zoninę gynyhbą. Kas svarbiausia žaidžiant prieš tokią gynybą?

- Prieš zoninę gynybą yra labai svarbu įmesti kamuolį po krepšiu, nes nenori žaisti tik aplink tritaškio liniją. Tą padaryti reikia arba perdavimais, arba prasiveržimais. Tai bus dalykas į kurį kreipsime dėmesį.

- Koks bus didžiausias iššūkis stabdant L. Sikmą gynyboje?

- Turėsime būti aktyvūs prieš jį, nes jis atrodo labai gerai tada, kai turi erdvės. Matydamas aikštę jis yra labai kūrybingas žaidėjas. Stengsimės tą kontroliuoti, nors tai nera įmanoma visas 40 minučių. Stengsimės daryti ką galime.


- Galbūt yra gerų naujienų dėl P. Garino ir S. Vasturios?

- Nėra nei gerų, nei blogų naujienų - jie tiesiog toliau dirba pagal planą. Tai yra neutralios naujienos. Jie toliau dirba, mūsų trenerių štabas atlieka puikų darbą ir laukiame jų sugrįžtant.

- ALBA strigo sezono pradžioje, bet dabar žaidžia geriau. Kas tą lemia?


- Pradžioje jie labai nukentėjo dėl COVID-19. Jiems trūko žaidėjų, jų situacija buvo panaši į „Chimki“ ir „Zenit“. „Zenit“ rungtynės buvo nukeltis, o ALBA - ne. Jie dar turėjo pakankamai žaidėjų, o tada prasidėjo traumos. Tai yra pagrindinės priežastys.

- Pirma sezono dalis beveik baigėsi. Kas labiausiai patiko šiame laikotarpyje?

- Pirmoje sezono pusėje man labai patinka mūsų ekipos noras dirbti ir varžytis bei tobulėti. Šiais dalykais kol kas mėgaujuosi labiausiai. Einame diena iš dienos.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: