N. Hayesas: „P. Jankūnas yra geriausias krepšininkas Eurolygoje“ (M. Grigonio komentaras)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje iškovojo penktą pergalę iš eilės. Martino Schillerio auklėtiniai pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė Berlyne rezultatu 74:71 (12:14, 19:23, 23:11, 20:23) įveikdami vietos ALBA.

Geriausias sezono rungtynes Vokietijoje sužaidė 18 taškų pelnęs Nigelas Hayesas.



Jis po mačo sudėliojo pagrindinius pergalės akcentus.

„Laimėjome sunkias ir kovingas rungtynes. Lentos čia nebėra, bet ant jos didelėmis raidėmis buvo parašyta, jog turime žaisti fiziškai. Tai buvo esminis dalykas rungtynėse. Jie labai gerai pataiko, greitai bėga ir dalinasi kamuoliu, todėl žinojome, jog mūsų šansai gerėja rungtyniaujant agresyviai ir fiziškai. Puikiai tą darėme ir iškovojome pergalę“, - teigė N. Hayesas.

- Ar ALBA gynyboje kažkuo nustebino?


- Peržiūrėję vaizdo įrašus buvome pasiruošę jų pagalbos sistemai, bet tada jie nustojo tą daryti. Pirmoje mačo dalyje jie mus pergudravo. Tikėjomės, jog jie tai darys, bet jie to nedarė. Antroje mačo pusėje prie to jau prisitaikėme, pradėjome rinkti taškus, gerai judinti kamuolį ir pataikyti į krepšį. Tai buvo geras sprendimas, kuris mums padėjo.

- Pastaruoju metu tenka žaisti trečioje pozicijoje. Kaip joje jautiesi?

- Dievinu žaisti šioje pozicijoje, nes man jį labai patinka. Galiu būti agresyvus, galiu keistis gynyboje su aukštaūgiais J. Lauvergne'u ir M. Gebenu arba P. Jankūnu, su kuriuo gynyboje turime puikų ryšį. Žinote, esame du protingiausi vyrukai aikštėje ir būdami tinkamose pozicijose sugebame sugriauti varžovų puolimą. Puolime taip pat jaučiuosi labiau įsitraukęs - dažniau esu su kamuoliu, galiu kurti žaidimną, perduoti kamuolį. Man tai labai patinka. Fantastika.

- Reguliarusis Eurolygos sezonas įpusėjo. Kaip įvertintum pirmą pusę?


- Tinkamas žodis būtų progresas. Pradėjome gerai. Tuomet turėjome išlipti iš prastos atkarpos. Tiesa yra tokia, jog P. Jankūnas yra geriausias krepšininkas Eurolygoje. Turėjome atrasti save, o kai tai padarėme, rungtyniavome daug geriau. Ar tu tai matei? Atrodėme daug geriau. Pasitempėme intensyvume ir fiziškume gynyboje. Manau, jog tai padeda. Treneriai nuolat skatina mus būti agresyviems ir atakuoti krepšį. Esame raginami atakuoti iš kraštų esant menkiausiai progai. Įprastai likus 40 sekundžių tu laikytum kamuolį, bet A. Milaknis metė ir pataikė. Jis geras metikas. Agresyvumas gynyboje ir puolime mums stipriai padeda.



Pergalingose Kauno „Žalgirio“ rungtynėse Berlyne žalgirietis Marius Grigonis pelnė 12 taškų. Pateikiame jo komentarą:





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: