V. Čeponis: „M. Schilleris buvo viena silpniausių „Žalgirio“ grandžių, bet dabar situacija keičiasi“

V. Čeponis: „M. Schilleris buvo viena silpniausių „Žalgirio“ grandžių, bet dabar situacija keičiasi“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje iškovojo penktą pergalę iš eilės. Martino Schillerio auklėtiniai pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė Berlyne rezultatu 74:71 (12:14, 19:23, 23:11, 20:23) įveikdami vietos ALBA.



Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kauno "Žalgiris" Eurolygos pirmajame rate nuskynė 10 pergalių iš 17-os galimų Tai yra puikus rezultatas.

Berlyne žalgiriečiai nesužaidė gerų rungtynių, ypač puolime, tačiau lemiamu momentu vėl pademonstravo tvirtą stuburą ir šaltus nervus.


Bent jau man buvo netikėta, kad ALBA rungtyniavusi be trijų svarbių krepšininkų (mačo metu dėl traumos iškrito ir Sikma) taip rimtai kibs į atlapus svečiams. Prieš tai Berlyno klubas dvejas rungtynes prapylė triuškinamai.

Be to, Vokietijos komanda didesnę dvikovos dalį labai kokybiškai gynėsi, o prieš šias rungtynes ALBA statistiškai pagal gynybos rodiklius buvo viena blogiausių ekipų.

Šeimininkai galima sakyti taikė aktyvų presingą - ne visoje aikštėje, o prie savojo krepšio. Jie "Žalgirio" gynėjams dažnai tiesiog neleisdavo priimti kamuolio. Kitas dalykas, ALBA naudojo labai agresvų "step outą", o kartais net "trap'ą" ("spąstus"), kad Kauno ekipos antrosios linijos žaidėjai, pirmiausia Grigonis, privalėtų nusimesti kamuolį.

Ši gynyba ilgai veikė, kol kauniečių puolime prastokai judėjo kamuolys ir kol jie nepataikė tritaškių iš aikštės kraštų. Bet viskas pasikeitė trečiajame kėlinyje, kai viską pataikyti ėmė Hayesas.

Kai Vokietijos ekipos krepšininkai didžiausią dėmesį skyrė "Žalgirio" gynėjams, atsirado laisvės, ne tik Hayesui,bet ir Lauvergne'ui, kuris šiuo šansu efektyviai pasinaudojo.

Pastaruoju metu ir kiti varžovai stengiasi pirmiausia dusinti žalgiriečių antrosios linijos žaidėjus. Iš jų tik Grigoniui pavyksta sužaisti rezultatyviai, nors antradienį strigo ir jis.

Kitų gynėjų rezultatyvumas krito. Walkupas per paskutines 7 dvikovas surinko tik 4,4 taško, Lekavičius per 3 pastarąsias - 5,6, o Jokubaitis dabar ketveriose rungtynėse įmetė įmetė 5,5 taško.


Tačiau Lietuvos čempionai vis tiek klupdo varžovus. Pirmiausia solidžios gynybos dėka.

Vakar įstrigo vienas epizodas, kai Schilleris šaukė ir rėkė (spėju, kad be pykčio), taip pat emocingai užvedinėjo savo auklėtinius. Tai kažkas naujo. Manau, kad to kartais reikia ir tai turėtų išeiti į naudą

Taigi ir šiuo aspektu treneris keičiasi. Jau anksčiau rašiau ir sakiau, kad strategas demonstruoja lankstumą, kai atsisakė nuolatinės "Ice" gynybos, kai pradėjo laiku prašyti minučių pertraukėlių, kai sutrumpino Vasturios žaidimo laiką ir pan.


O prieš sezoną ir jo pradžioje rašiau, kad pasikviesti Schillerį buvo rizikingas sprendimas. Tačiau niekada nesakiau, kad jis blogas treneris ir kad jį reikia atleisti po šešių iš eilės nesėkmių.

Tuo metu Schilleris buvo viena silpniausių "Žalgirio" grandžių, bet dabar situacija keičiasi. Vieni treneriai lieka tame pačiame lygyje, kiti regresuoja, o treti daro pažangą, prisitaiko prie kitokio krepšinio, kokio anksčiau patys nepropagavo. Būtent prie pastarųjų galima priskirti austrą.

Kita vertus, galutines išvadas daryti dar anksti. "Žalgirio" krepšininkams dar reikės nemažai paprakaituoti norint patekti į išsvajotąjį aštuntuką.


Tiesa, pergalių seriją drasiai bus galima pratęsti iki šešių, nes dabar laukia psichologiškai palūžę, fiziškai nepasirengę, nesiginantys "Chimki" krepšininkai“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: