M. Schilleris – apie N. Hayeso viliones į Jutą, M. Grigonio sugebėjimus ir adaptaciją Kaune (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ penktadienį pradės antrąjį Eurolygos ratą, kuomet susikaus su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa.



Prieš šias rungtynes Martinas Schilleris pasisakė apie varžovus ir atsakė į klausimus apie pirmąją „Žalgirio“ sezono pusę.

„Žaidėme KMT rungtynes, todėl neturime daug laiko pasiruošti. Didžiausią dėmesį skirsime jų pagrindiniams žaidėjams. Mano akimis tai A. Švedas ir D. Bookeris, jų tandemas du prieš du situacijose yra labai geras, tai bus iššūkis. „Chimki“ yra labai į puolimą orientuota komanda. Jie rungtyniauja aukštu tempu ir greitai, meta daug tolimų metimų ir turi krūvą žaidėjų, kurie gali išplėsti aikštelę ir pataikyti. A. Švedo stabdymas, grįžimas į gynybą ir jų metimų apsunkinimas - tai bus pagrindiniai dalykai“, – kalbėjo M. Schilleris.

- Trenerį, ką žinote apiue jų žaidėjus J. Timma, J. Jerebko ir S. Monia? Ar jie atvyko?

- Manome, kad jie bus ir jiems ruošiamės.



- „Chimki“ šiemet panaudojo jau 17 krepšininkų. Kaip keitėsi ši komanda?

- Praėjo daug laiko. Su jais žaidėme pačioje sezono pradžioje, o dabar jau prasideda antrasis Eurolygos ratas. Sunku įvertinti. Nėra jokios paslapties, kad daugiausiai komanda pasikeitė sugrįžus A. Švedui. Tai būtų pokytis visoms komandoms, nes tokio kalibro žaidėjai keičia ekipas. Jūsų minėtas faktas yra rezultatas sunkios jų sezono pradžios, kai komandoje siautėjo virusas ir pasipylė traumos. Jie stipriai nuo to nukentėjo ir buvo priversti išnaudoti savo atsarginius krepšininkus.

- Pirmosiose rungtynėse „Chimki“ kartais naudojo zoninę gynybą. Ar tikitės ją išvysti ir Kaune?

- Gali būti, ji yra jų repertuare. Pamatysime.

- Treneri, reguliarusis sezonas įpusėjo, todėl noriu paklausinėti apie pirmą pusę. Kaip bendrai vertinate komandos pasirodymą?

- Žiūrint pragmatiškai, į turnyrinę lentelę, mes turime 10 pergalių ir 7 pralaimėjimus. Tą vertiname labai gerai. Bet reikia žvelgti giliau, nėra vien tik turnyrinė lentelė. Puolime buvome gana stabilūs, parodėme aiškų tobulėjimą gynyboje. Mūsų tikslas yra tobulinti gynybą, manau, mums tai svarbiausias dalykas.

- Ar gynyba ir yra ta vieta, kurioje ekipa labiausiai patobulėjo šiame sezone?


- Santykinai - taip. Viso sezono metu puolime žaidžiame gana neblogai, todėl taip.

- Treneri, čia atvykote kaip naujas žmogus, iš kitokio pasaulio. Ar buvo momentas, kai pajautėte, kad čia visiškai prisitaikėte?

- Per savo gyvenimą daug keliavau ir daug kartų buvau naujose situacijose - ar keisdavau vietą pačioje šalyje, ar vykdavau į kitą šalį, ar į visai kitą žemyną. Turiu patirties keliaujant ir prisitaikant, bet patirtis neatstos prisitaikymo periodo, jis tiesiog yra. Tai suteikia patirties, bet nesutrumpina paties proceso. Prieš pora dienų kaip tik kalbėjausi su savo asistentu A. Woltmannu. Po mačo mes visada išgeriame kavos ir važiuojame per miestą, keliais skirtingais, bet turime vieną pagrindinį. Dabar jau pasekiau tokią vietą, kur visiškai pripratau prie Kauno. Tai yra visiškai žmogiška, kai susiduri su nauja vieta. Kai atvykau į JAV, man reikėjo laiko priprast prie plačių gatvių ir didelių automobilių. Po pusmčio tai buvo normalu. Kaune dabar jaučiuosi kaip namie, žinau kas ir kur yra, kaip viskas vyksta. Asmeniniame gyvenime jaučiuosi prisitaikęs. Profesiniame pasaulyje, aišku, yra prisitaikymo. Jeigu nebučiau prisitaikęs, galimai čia nebesėdėčiau. Tuo pačiu esu labai toli nuo to, kad sakyčiau, jog visiškai prisitaikiau. Manau, jog niekas niekur neprisitaiko iki galo, tai yra šio darbo grožis. Čia kasdien būna daug iššūkių.

- Juokavote, kad galėjote čia nebesėdėti. Ar kada buvo atėjusi tokia mintis, kad viskas?



- Ne, tokia mintis niekada nebuvo kilusi.

- M. Grigonis per pirmąją Eurolygos ratą tapo vienu geriausiu Eurolygos gynėju. Kas jūsų manymu leido jam žengti į elitą?

- Visų pirma, visos savybės, kurias jis turi. Jis gali ir mesti, ir žaisti du prieš du, o tai nėra dažnas dalykas. Tai svarbiausia savybė. Tokiose situacijose jis būna dažnai ir jas išpildo labai kokybiškai. Jis labai sunkiai dirba. Taip pat, jis yra tikras profesionalas. 100% profesionalas visuose dalykuose, kuriuos daro. Jis nori laimėti ir tai yra svarbus faktorius. Laimėti nori visi, bet... Esu jaunas, tačiau jau mačiau nemažai profesionalių krepšininkų, ir yra skirtingas noras laimėti.


- N. Hayeso rolė taip pat išaugo. Ar galima sakyti, kad S. Vasturios tauma išėjo jam į naudą?

- Mėginau Nigelą pakviesti į Jutą. Nebuvo jokių šansų. Mes jį atsiskraidinome į Jutą trims dienoms, prieš dvejus metus, kai jis buvo pasirašęs sutartį su "Žalgiriu", bet vis dar galėjo išeiti į NBA. Mes galėjome pasiūlyti tik dvipusį kontraktą, kokį jis prieš tai jau turėjo su Niujorko "Knicks". Antram dvipusiam kontraktui nėra tikslo, kai esi tokio lygio krepšininkas. Abu galvojome taip pat. Man jis visada patiko kaip žaidėjas. Tiesą sakant, jo pasirodymai manęs nestebina. Man labai patinka jo pozicijos žaidėjai - ketvirtas, iš toli pataikyti galintis ketvirtas numeris. Man tai labai svarbu. Dėl to žinojau, kad jis dažnai turės kamuolį savo rankose ir turės progas. Manau, jog jis tikrai puikiai padirbėjo ir labai džiaugiuosi.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: