R. Kurtinaitis: „Žalgiris“ žaidžia laisvą, atakuojantį krepšinį

VTB nuotr.

Šiandien Kaune žaisdami su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ komanda „Žalgirio“ krepšininkai sieks pratęsti nuo gruodžio 11-osios trunkančią pergalingą seriją Eurolygoje.



Penkias pergales iš eilės iškovoję ir šeštą vietą Eurolygos turnyre užimantys Lietuvos čempionai (10/7) penktadienio vakarą priims varžybų autsaiderę „Chimki“, kuri per pirmą ratą sugebėjo laimėti tik du kartus (2/15).

Rusijos klubas senokai besidžiaugė Eurolygoje iškovotu tašku – per pastaruosius 8 turus komanda rinko tik pralaimėjimus.

„Dabar „Žalgiris“ yra ant geros bangos. Komanda žaidžia laisvą, atakuojantį krepšinį, žalgiriečiai kantriai įžaidinėja kamuolį, kol randa tinkamą žmogų, kuriam gali perduoti kamuolį. Taip pat Kauno klubo žaidėjai laukia varžovo klaidos gynyboje ir iškart už tai nubaudžia, - rungtynių Kaune išvakarėse kalbėjo R. Kurtinaitis. - Žinome „Žalgirio“ stilių, jie žino mūsų. Per pirmą akistatą negalėjome rimčiau kovoti, nes neturėjome visos sudėties. Dabar taip pat turime problemų, bet palyginti su sezono pradžia esame geresnės sportinės formos.


Prisimename, kaip Kaune sunku žaisti. „Žalgiris“ turėdavo vieną iš pranašumų – žiūrovus. Dabar šio faktoriaus nebelikę. Nepaisant to, namie „Žalgiris“ visuomet žaidžia galingai, todėl mums nebus lengva“.

Martino Schillerio treniruojamas „Žalgiris“ su „Chimki“ žaidė antrame ture. Tąkart Maskvoje triumfavo žalgiriečiai, dėl koronaviruso nukraujavusius šeimininkus įveikdami 84:70.

Paklaustas, kaip per tą laiką pasikeitė „Chimki“ komandos veidas, M. Schilleris sakė: „Praėjo daug laiko nuo sezono pradžios. Didžiausias pokytis buvo, kai sugrįžo Aleksejus Švedas. Tai labai aukšto lygio žaidėjas".





Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: