V. Čeponis: „Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia kur kas rimtesni išbandymai“

V. Čeponis: „Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia kur kas rimtesni išbandymai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antrąjį Eurolygos ratą pradėjo pergalingai. „Žalgirio“ arenoje Martino Schillerio auklėtiniai rezultatu 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14) sutriuškino Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kauno „Žalgiris“ pasityčiojo iš autsaiderių

Ochocho! „Žalgiris“ pasiėmė dar vieną pergalę Eurolygoje. Šeštą iš eilės. Tai kauniečių pakartotas rekordas elitiniame žemyno turnyre.

Pergalę prieš nesiginančius, psichologiškai palūžusius, fiziškai nepasirengusius „Chimki“ krepšininkus buvo galima nesunkiai prognozuoti. Kol pirmoje mačo pusėje žalgiriečiai gynyboje buvo per daug atsipūtę, kol svečiams krito ir „fuksai“, Rusijos ekipa dar laikėsi.

Tačiau trečiajame kėlinyje šeimininkai ėmė rimčiau gintis ir „Chimkai“ visiškai pakriko. Kai Pamaskvio klubo žaidėjai ima atsilikti, jie puolime pradeda skubėti (ypač Švedas), forsuoti įvykius ir visiškai nuleidžia rankas gynyboje.

Pikenrolai su Lauvergne‘u veikė nepriekaištingai. Turbūt prancūzui antroje rungtynių dalyje jau pabodo dėlioti iš viršaus.

Kurtinaitis akivaizdžiai akcentavo gynybą prieš „Žalgirio“ gynėjus, todėl aukštaūgiai prieš juos taikė agresyvų „step out‘ą“, tačiau tada kauniečiai kone idealiai išnaudojo pranašumo situacijas („mismatchus“) įmesdami kamuolius po krepši Lauvergne‘ui. Prieš derinį du prieš du „Chimkai“ neturėjo jokių priešnuodžių.

Net jeigu būtų žaidę Jerebko, Timma ir Monia, abejoju, ar Kurčio kapela būtų rimtai kibusi į atlapus ant didžiulės bangos esantiems Lietuvos čempionams.

Dėl koronaviruso, traumų „Chimkai“ neturėjo normalaus pasirengimo sezonui, Eurolygos pradžioje rungtyniavo itin išrretėjusiomis gretomis, bet vėliau komanda vis tiek privalėjo žaisti solidžiau ir iškovoti bent keliomis pergalėmis daugiau.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia kur kas rimtesni išbandymai – mūšiai svečiuose su CSKA ir „Zenitu“. Tačiau, manau, kad įsibėgėję kauniečiai gali nenusileisti ir šiems Rusijos klubams“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: