M. Schilleris: „Man patiko, kaip grįžome į aikštę antroje mačo dalyje“ (VIDEO) (Papildyta)

Zalgiris.lt nuotr.

19-ojo Eurolygos turo rungtynėse nutrūko Kauno „Žalgirio“ šešių iš eilės laimėtų rungtynių serija. Martino Schillerio auklėtiniai Maskvoje rezultatu 73:83 (11:18, 21:27, 20:15, 21:23) nusileido Maskvos CSKA komandai.



Po mačo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris vadino CSKA ekipą geriausiai puolime dėl kamuolių kovojančia komanda.

„Noriu pasveikinti trenerį Ituodį ir CSKA laimėjus šias rungtynes. Maniau, turėjome problemų gynyboje pirmoje pusėje, ypač po savo krepšiu varžovams atkovojant kamuolius puolime. CSKA yra geriausiai puolime dėl kamuolių kovojanti komanda Eurolygoje ir jie šiandien tai padarė.

Jie buvo fiziški ir susikūrė daug antrųjų šansų. Strigome su kova dėl atkovotų kamuolių. Man patiko, kaip sugrįžome į mačą po pertraukos. Smagu, kad sumažinome skirtumą, tai buvo geras jausmas ir pridėjo energijos. Žaidžiant su jais negalima pernelyg klysti“, – teigė M. Schilleris.

- Panašu, kad šios rungtynės buvo labai fiziškos?



- Taip, žinoma. Ypač su jų aukštaūgiais. Jie yra labai dideli ir stiprūs atletai. Tai savaime rungtynes paverčia fiziškomis.

- Komandos aukštaūgiams sunkiai sekėsi rinkti taškus. Kur buvo pagrindinė problema?

- Nuopelnai keliauja varžovams, nes jie gera gynėsi tiek du prieš du situacijose, tiek individualiai. Mums nebuvo lengva.

- Trečiame kėlinyje puikus buvo T. Walkupas. Kiek svarbi buvo jo lyderystė?


- Jo lyderystė mums yra labai svarbi, bet ne tik šį vakarą. Jis yra beveik lietuvis, susitapatinęs su šiuo klubu. Jis yra pavyzdys. Jis nuolat rodo tokį pavyzdį, o šiandien trečiame kėlinyje jis spindėjo.

- Kaip vertintumėte komandos gynėjų gynybą prieš M. Jamesą?

- Sakyčiau, kad visai neblogai. Prieš jį gynėsi skirtingi krepšininkai. Žaidėme prieš geriausią lygos taškų rinkėją ir geriausią lygos komandą. Negalima kaltinti vaikinų, neva jie nedarė to, ko jų prašėme.

- Ar nebuvo keista rungtyniauti arenoje su sirgaliais?


- Keista nebuvo, tiesiog tai daro įtaką tavo pojūčiams - daugiau triukšmo, šioje salėje daug spalvų, nes kėdės yra spalvotos. Fanų nematėme jau kurį laiką, tai šiek tiek skiriasi, tačiau tai nėra kažkoks didelis dalykas.

- Koks yra artimiausių dviejų dienų planas?

- Kovoti kiek įmanoma geriau. Kad tą padarytume, turime kuo greičiau atsistatyti ir pasiruošti rungtynėms.


Žalgiriečiai penktadienį Sankt Peterburge kausis su vietos „Zenit“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: