M. Schilleris – apie prastą progų realizaciją ir „Zenit“ fiziškumą (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 20-ojo turo rungtynėse patyrė nesėkmę. Martino Schillerio auklėtinai Sankt Peterburge rezultatu 65:77 (14:17, 22:15, 13:20, 16:21) nusileido vietos „Zenit“ ekipai.



Po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris pripažino, kad jo komanda dvikovoje su „Zenit“ klydo puolime.

„Jie atkovojo 10 kamuolių puolime ir taip surinko 17 taškų. Norėtume jų atkovotų kamuolių skaičių šiek tiek sumažinti, bet tai dar yra normalu, 9 kamuoliai puolime yra jų viduris. Vis tik, iš to jie surinko daug taškų ir dėl to skauda. Jie metė 26 baudų metimus, o tai yra per daug.

Dar viena priežastis yra tai, jog negalėjome pataikyti. Pirmame kėlinyje galėjome pirmauti 8 ar 10 taškų skirtumu, nes susikūrėme gerus metimus, tiesiog negalėjome pataikyti. Per rungtynes prametėme keturis ar penkis metimus iš po krepšio, kuriuos įmetus rungtynių eiga pasikeistų. Manau, kad tai apibendrina šią dvikovą“, - teigė M. Schilleris.


- Pirmame kėlinyje varžovai taisykles pažeidė tik du kartus. Ar ekipa nebuvo pakankamai agresyvi?

- Manau, jog abiejose aikštes pusėse buvome ypatingai agresyvūs. K. Pangosas visiškai pasimetė ir manau, jog puolime pridarė pražangų, kuriuos nebuvo sušvilptos. Puolimas taip pat buvo agresyvus, radome laisvus metimus, tiesiog jų nepataikėme.

- Ar R. Jokubaitis buvo pagrindinis žaidėjas pirmoje mačo dalyje, kuris įnešė energijos?

- Manau, kad energijos įnešė daugelis vaikinų, tiesiog Rokas buvo sunkiai sustabdomas du prieš du situacijose. Jo pasirodymas buvo matomas, bet manau, jog visi vyrukai žaidė su energija.


- Prieš rungtynes išskyrėte K. Pangosą. Kaip vertinate gynybą prieš jį?

- Manau, jog neblogai. Tikrai apsunkinome jam gyvenimą, išmušėme jį iš vėžių. T. Walkupas ir R. Jokubaitis atliko gerą darbą.

- Ar M. Ponitka tapo x faktoriumi?

- Ponitka visada yra pavojingas. Visi kalba apie gynėjus, metikus ir žaidimą nugara, tačiau M. ponitką daro visko po truputį, ypač gerai įkerta, valdo kamuolį. Jis labai geras žaidėjas.


- Antrose rungtynėse iš eilės strigo komandos aukštaūgiai. Kur problema?

- Nesu tikras, ar jie šį kartą strigo kovodami dėl kamuolių, nes Sankt Peterburgo ekipa vidutiniškai puolime atkovoja 9 kamuolius, o šiandien tą padarė 10 kartų. Jie nepadarė nieko neįtikėtino. Šioje vietoje mūsų vaikinai dirbo pakankamai neblogai. Puolime pataikyti ir pramesti metimai taip pat daro įtaką pasitikėjimui savimi.

- Ko komandai trūko rungtynių pabaigoje?


- Manau, jog tai yra žaidimas abiejose pusėse. Sugebėjome apsiginti, tačiau negalėjome užpulti. Tai buvo pagrindinis dalykas, kurio mums trūko.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: