M. Schilleris apie „Olympiakos“, traumuotus žaidėjus ir kodėl iš pratybų buvo išimti du krepšininkai (VIDEO)

Jau penktadienį Kauno „Žalgiris“ žais Eurolygos rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“, o išvakarėse strategas Martinas Schilleris papasakojo apie koronaviruso situaciją komandoje, norą bereikalingai nerizikuoti ir šimtaprocentinį saugumą bei „Olympiakos“ pavojingiausius ginklus.

„Mūsų laukia statistiškai labai agresyvus varžovas, išprovokuojantis daug pražangų, blokuojantis metimus. Jie turi kertinį žaidėją – Kostą Slouką. Jis pastaruoju metu žaidžia puikiai. Vis dėlto jų sudėtis yra gana tolygi, daug žaidėjų gali iššauti viename ar kitame mače. Turnyro lentelėje esame toje pačioje situacijoje, norime ne tik pridėti papildomą pergalę, bet ir palikti varžovą už nugaros, todėl rungtynės bus svarbios“, – teigė strategas.

- Kokia yra situacija dėl COVID-19?



- Kaip pranešėme vakar, gaila, bet Marekas Blaževičius susirgo, jaučia simptomus, juo yra rūpinamasi ir jis laikosi gerai. Jis buvo greitai izoliuotas nuo ekipos, šiandien buvo atlikti papildomi testai tiek jam, tiek visai komandai. Rezultatų greičiausiai sulauksime vėlai vakare ir iškart viską paskelbsime. Dabar esame tokioje situacijoje.

- Ar tai padarė įtakos treniruočių procesui?

- Žinoma, mums trūksta Mareko, jis yra svarbus faktorius. Taip pat, dėl saugumo sumetimų, nuo treniruočių atskyrėme M. Grigonį ir K. Lukošiūną. Jie turėjo kontaktą su Mareku, o Marius, nors jo testo rezultatas ir buvo neigiamas, jautėsi prastai. Nusprendėme būti 100 proc. atsargūs, bet jų testai vėl buvo neigiami. Galimai tai buvo perspaustas saugumas, bet šioje situacijoje geriau būti atsargesniems, paaukoti treniruočių kokybę, negu žaisti rizikingus žaidimus. Nenorime rizikuoti, jog vienu metu iškristų keturi, o ne trys krepšininkai, jeigu kažkuris iš jų taip pat sirgtų. Nenorime taip rizikuoti ir turime su tuo susitaikyti.

- Kaip M. Grigonis jaučiasi po peršalimo?



- Viskas yra gana gerai, tai patvirtino ir medikai, jis buvo pasiruošęs treniruotis tiek vakar, tiek šiandien. Jam viskas gerai.

- Gal yra aišku, kada sugrįš S. Vasturia ir P. Garino?

- Tikslios datos nėra. Abu vyrukai dirba labai sunkiai ir žengė kitą reabilitacijos žingsnį, individualiai treniruojasi aikštelėje. Steve'as turėtų grįžti vasario mėnesį. Dėl Patricio kol kas negalime nieko pasakyti, neskubiname jo grįžimo.

- Gal galite papasakoti, ką ekipai prideda jūsų asistentas A. Woltmannas?


- Arne komandai yra svarbus dėl įvairių priežasčių. Visų pirma - profesionalūs jo gebėjimai, dėl kurių aš jį ir pasikviečiau. Pažinojau jį iš anksčiau, jis yra dirbęs aukštame lygyje ir labai padeda ruoštis rungtynėms bei tam tikrose treniruočių dalyse, padeda žaidėjams tobulėti. Tame jis labai geras. Dar svarbiau yra tai, jog jis puikiai įsilieja į komandą ir yra labai lojalus, todėl greitai įgauna žaidėjų pasitikėjimą. Jie greitai pamato, jog jis tą daro ne dėl savęs, o dėl jų. Žmonės tai vertina. Jo asmenybė ir kai kurie bruožai yra gal net svarbesni už kai kurias darbo savybes. Žinau, jog tai gal skamba keistai, bet ekipai tai labai svarbu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: