21-asis Eurolygos turas: „Žalgiris“ - „Olympiacos“ (GYVAi)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po dviejų savaičių pertraukos vėl žais Eurolygos rungtynes namų arenoje, o šįkart Martino Schillerio auklėtinių laukia antrasis šio sezono mūšis su Pirėjo „Olympiacos“ klubu.



Mačo pradžia - 20:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

Pirmajame komandų mūšyje Pirėjuje spalio 1-ąją „Žalgiriui“ pergalę užtvirtino du Roko Jokubaičio pataikyti baudų metimai susitikimo pabaigoje.

Prabėgus beveik keturiems mėnesiams nuo susitikimo Graikijoje turnyro lentelėje tiek „Žalgiris“, tiek „Olympiacos“ žygiuoja tuo pačiu ritmu – turi po 11 pergalių ir 9 nesėkmes.

Rungtynės Graikijoje

Aukščiausioje Graikijos lygoje jau kelis metus nežaidžiantis „Olympiacos“ klubas spalio 1-osios dvikovoje su „Žalgiriu“ oficialiai pradėjo 2020–2021 m. sezono kovas.

Permainingai susiklosčiusiose rungtynėse „Olympiacos“ buvo atitrūkęs nuo kauniečių trečiojo kėlinio metu bei susikrovė dviženklį pranašumą – 58:47.

Ketvirtajame ketvirtyje „Žalgiris“ ėmė vytis varžovus, o susitikimo herojumi tapo visus nustebinęs R. Jokubaitis. Jaunasis žalgirietis, drąsiai ėmęsis iniciatyvos, rungtynių pabaigoje rinko svarbius taškus bei padėjo kauniečiams sezoną turnyre pradėti pergalingai.


Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose rungtynėse Pirėjuje rungtyniavo Marius Grigonis, pelnęs 15 taškų. Joffrey Lauvergne pridėjo 13, R.Jokubaitis – 12.

Graikijos klube išsiskyrė Hassanas Martinas, įmetęs 12 taškų.

Tąkart po pirmosios karjeros pergalės Eurolygoje M.Schilleris džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu ir išskyrė pagrindinius susitikimo akcentus.


„Esame laimingi dėl pergalės. Labiausiai dėl dviejų dalykų: pagerinome gynybą du prieš du ir tuo, kaip atsilikdami 11 taškų, išlaikėme charakterį ir nenustojome kautis. Manau, svarbiausia, kad ketvirtajame kėlinyje sugebėjome sustabdyti varžovus. Tą padarėme per kovingumą ir sunkų darbą. Turiu išskirti Roką Jokubaitį. Jis savo žaidimu darė skirtumą. Galvoju, kad tai, jog anksti metėme jį į aikštę, padėjo jam mačo eigoje“, – aiškino specialistas.

Susitikime prieš „Žalgirį“ dar nežibėjo į „Olympiacos“ po penkerių metų Stambulo „Fenerbahče“ klube sugrįžęs graikas Kostas Sloukas, kuris pelnė 6 taškus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau prarado 3 kamuolius ir surinko 6 naudingumo balus.

„Olympiacos“ žaidimo kalneliai


Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ namuose pergale šiame sezone „Olympiacos“ atsidarė jau antrajame ture, kai principiniame Graikijos grandų mūšyje išvykoje nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ (78:71). Netrukus G.Bartzoko auklėtiniai susitvarkė ir su Milano „AX Armani“ (86:75), ir su Tel Avivo „Maccabi“ (85:82).

Pirmosios reguliariojo sezono pusės metu „Olympiacos“ užsirekomendavo, kaip kietas riešutėlis bet kuriam varžovui. Nors G.Bartzoko auklėtinius didesniais skirtumais įveikė Maskvos CSKA (61:80), Vitorijos „Baskonia“ (76:90) ar „Valencia“ (85:96), kituose susitikimuose nesėkmes Pirėjo ekipa patirdavo tik po atkaklios kovos.

Savo pajėgumą „Olympiacos“ šiame sezone demonstravo nekart ištraukdama sunkias rungtynių pabaigas, o gruodžio 8-ąją Barselonoje susitvarkė ir su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „FC Barcelona“ – 96:88.


Rungtynes su „Žalgiriu“ G.Bartzoko auklėtiniai pasitinka po sunkos rungtynių serijos turnyre. Praėjusią, dvigubą, Eurolygos savaitę „Olympiacos“ pradėjo sunkia pergale po pratęsimo išvykoje prieš „Maccabi“ (89:87), jau po trijų dienų namuose buvo pralaimėta Vilerbano ASVEL ekipai (63:69).

Tiesa, prieš tą patį ASVEL klubą „Olympiacos“ atsigriebė antradienį, kai perkeltose 10-ojo turo rungtynėse prancūzų klubą namuose įveikė po pratęsimo (101:93).

Įspūdingą pasirodymą praėjusiame mače su ASVEL Pirėjo ekipoje surengė du gynėjų linijos žaidėjai – K.Sloukas ir S.McKissicas, abu pelnę po 23 taškus. Amerikietis išprovokavo net 10 varžovų pražangų, o graikas atliko 6 rezultatyvius perdavimus.


Svarbiausi statistikos skaičiai

„Olympiacos“ turnyre vidutiniškai renka nežymiai daugiau taškų nei „Žalgiris“ (80,65 prieš 79,75), tačiau kauniečiai demonstruoja geresni puolimo reitingą. Kalbant kitais žodžiais, kiek mažiau atakų organizuojantys M.Schillerio auklėtiniai per vieną ataką vidutiniškai pelno daugiau taškų nei varžovai.

Ginantis Pirėjo ekipa nespindi ir vidutiniškai praleidžia trimis taškais daugiau nei Kauno klubas (80,65 prieš 77,45). Tiesa, gynybos reitingas nurodo, kad abi komandos rikiuojasi netoli viena kitos – „Olympiacos“ – 13-ti, „Žalgiris“ – 12-ti.


Kauno klubo žaidėjai lenkia būsimus varžovus pagal tritaškių taiklumą (42,3 proc. prieš 36,8 proc.), tačiau nusileidžia pagal dvitaškių pataikymą (53,8 proc. prieš 55,86 proc.). Komandos beveik identiškai kovoja dėl atšokusių kamuolių (31,2 prieš 31,15), tačiau Graikijos krepšininkai dažniau ima kamuolius po varžovų lenta (9,2 prieš 8,9).

Prieš rungtynes M.Schilleris išskyrė, kad „Olympiacos“ dažnai stoja prie baudų metimų linijos po išprovokuotų pražangų. Tą parodo ne tik įspūdingas S. McKissico pasirodymas, bet ir bendra statistika.

Pagal turnyre išprovokuojamas pražangas „Olympiacos“ yra antra (21,4), o pagal per rungtynes metamus baudų metimus – taip pat antra (19,9).


Komandos lyderiai

Po blankesnės sezono pradžios „Olympiacos“ gretose suspindo K.Slouko žvaigždė. Per pirmąsias 8-erias sezono rungtynes jis pelnė po 7,9 taško, atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo tik po 9 naudingumo balus. Per kitus 12 susitikimų krepšininko statistika šovė į viršų: 14,7 taško, 6,8 rez. perd. Ir 18,3 naud. balo.

K.Sloukui geriausiai talkina aukštaūgis Hassanas Martinas, pelnantis po 9,7 taško ir atkovojantis po 5,2 kamuolio. S. McKissicas prideda po 10,6 taško ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo. Sasha Vezenkovas ir snaiperis Aaronas Harrisonas pelno po 8,6 taško, o veteranas Georgios Printezis prideda po 8,4.


Prieš „Žalgirį“ dar vienas karjeros rungtynes sužais ir „Olympiacos“ simbolis – Vassilis Spanoulis. Nerezultatyviausią karjeros sezoną žaidžiantis 38-erių graikas įmeta po 7 taškus ir atlieka po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Dvikovoje su „Žalgiriu“ graikų ekipai nepadės traumą besigydantis graikas Kostas Papanikoloau.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: