M. Schilleris prieš dvigubą iššūkį Ispanijoje: išskyrė „Valencia“ atakas ir žaidimą baudos aikštelėje (VIDEO)

M. Schilleris prieš dvigubą iššūkį Ispanijoje: išskyrė „Valencia“ atakas ir žaidimą baudos aikštelėje (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų laukia dviguba Eurolygos savaitė ir viešės Ispanijoje, kur kauniečiai sužais mačus su Valensijos „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubais.



Kaip mačo išvakarėse pažymėjo M. Schilleris, Valensijoje jo komandos laukia kaktomuša su vienu iš geriausių Eurolygos puolimų.

„Mūsų laukia „Valencia“, tai labai gerai puolanti komanda. Lygoje ji antra pagal puolimo efektyvumą, pirma pagal dvitaškių pataikymą, trečia pagal baudų pataikymą ir pirma pagal rezultatyvius perdavimus“, - teigė M. Schilleris.

- Kaip jie tokie produktyvūs puolime?


- Nuo trečios iki penktos pozicijos jie turi daug ūgio ir daugiausiai remiasi prasiveržimais bei žaidimu nugara į krepšį. Jie taip pat turi labai brandžią komandą, kuri gerai dalinasi kamuoliu. Nėra vieno rezultatyvių perdavimų lyderio - tą daro keturi vyrukai. Tai labai patyrusi ir brandi komanda, todėl žaisti su jais bus iššūkis.

- Pirmose rungtynėse Kaune žaisdami nugara į krepšį problemų pridarė N. Kaliničius ir B. Dubljevičius. Kaip reikia gintis prieš juos?

- Reikia stengtis kiek įmanoma mažiau leisti jiems priimti kamuolį žaidžiant nugara į krepšį, lengvai neprileisti jų prie krepšio. Nėra lengva tą padaryti, bet tokia yra mintis.

- „Valencia“ laimėjo tik vieną mačą iš paskutinių penkių. Ar galėtumėte sakyti, kad dabar jie nėra formoje ir rungtyniauti su šia komanda yra geras metas?

- Niekada taip nesakyčiau. Yra labai svarbu žiūrėti į visą kontekstą, kodėl taip įvyko? Didelę įtaką tam padarė ilgokai iškritęs B. Dubljevičius. Jo sugrįžimas keičia ekipos vaizdą. L. Labeyrie grįžta į ketvirtą poziciją, o jis žaidžia penktoje. Jų priekinėje linija yra labai subalansuota ir sipri, o B. Dubljevičius yra pagrindinė to dalis.

- Ar turite žinių apie D. Williamso sveikatą ir galimybės žaisti?

- Girdėjau, kad yra galimybė, jog jis nežaism tačiau ruošiamės taip, lyg jis rungtyniautų.


- „Valencia“ ir „Baskonia“ žaidžia skirtingą krepšinį - vieni pasižymi puikiu puolimu, o kiti garsėja gera gynyba. Kuris varžovas šiemet yra parankesnis žalgiriečiams?

- Geras klausimas, bet atsakymo neturiu. Niekada nežiūrėjau į tai iš šios pusės. Dabar visas dėmesys yra skirtas Valensijos klubui, tada mano asistentai paruoš informaciją apie „Baskonia“ ir tik tada mano dėmesys bus nukreiptas į tą komandą. Vėl atsakysiu nuobodžiai, kad mes einame į rungtynes po rungtynių.

- Kokia yra Mareko sveikata?


- Viskas atrodo gerai, bet turime būti supratingi ir saugotis, daryti tai, ką sako daktarai. Jis vis dar yra namuose, tačiau atėjus laikui jam bus atliktas testas ir jis prisijungs prie komandos.

- Į Ispaniją keliausite su 11 žaidėjų rotacija?

- Taip, teisingai.


- Per artimiausias dvi savaites sužaisite 7 rungtynes. Ar yra planas naudoti antrą komandą arba įtraukti daugiau jaunimo?

- Greičiausiai matėte paskutines mūsų rungtynes, kur jaunuoliai iš dublerių ekipos žaidė nemažai minučių. Ypatingai M. Rubštavičius, kuris sužaidė 18 minučių. 16-metis P. Murauskas rungtyniavo apie 5 minutes. Su dubleriais esame vienas didelis klubas, todėl, kaip ir sakiau praėjusiose konferencijose, jų darbas mums yra labai svarbus. Treneris A. Gronskis kartu su asistentais ten atlieka puikų darbą, ypač tobulindami žaidėjus ir išnaudodami talentą. Tai suteikia mums galimybė panaudoti tuos jaunus žaidėjus ir suteikti poilsio vyresniems. T. Walkupas gavo progą pailsėti pirmą kartą šiame sezone.

- Jūsų laukia dvejos rungtynės išvykoje. Kai arenose nėra fanų, ar jūs asmeniškai vis dar matote pranašumą žaisti namuose?


- Taip, dėl kelionių. Tai yra pagrindinis dalykas. Didžiulis mūsų pranašumas, žaliai balta siena, dabar negali būti su mumis, bet būti namuose vis tiek yra pranašumas. Taip yra kiekvienai komandai, nes nereikia keliauti, gali treniruotis savo ritmu ir miegoti savoje lovoje. Nors tas pranašumas ir yra mažesnis, nei anksčiau, bet jis yra išlikęs.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: