M. Schilleris: „M. Grigonis labai savimi pasitiki ir tą yra įrodęs ne tik šiame sezone“ (VIDEO)

M. Schilleris: „M. Grigonis labai savimi pasitiki ir tą yra įrodęs ne tik šiame sezone“ (VIDEO)

Martino Schillerio auklėtiniai pergalingai pradėjo dvigubą Eurolygos savaitę. Kauno „Žalgiris“ išvykoje rezultatu 79:78 (20:20, 27:18, 13:17, 19:23) įveikė Valensijos „Basket“ ekipą.



Po mačo Martinas Schilleris akcentavo ne veiksmus puolime, o prisitaikymą gynyboje.

„Esame labai laimingi dėl šios pergalės. Mums buvo svarbu palaikyti gerą ritmą gynyboje, tačiau pirmame kėlinyje mums to trūko. Vėliau tą sutvarkėme ir pastangos gynyboje davė mums šansą laimėti“, - teigė M. Schilleris.

- Kodėl pirmosiose rungtynių minutėse nepavyko tinkamai užsiimti gynybinių pozicijų?


- Pirmose atakose vyrukai viską darė teisingai, bet mes to neišpildėme pakankamai gerai. Atsimenu situacijas, kai turėjome keistis, bet negalėjome išlaikyti varžovų priekyje. Gerai gynėmės, bet neatkovojome kamuolio. Prieš V. Marinkovičių nežaidėme pakankamai agresyviai. Pradžioje trūko kelių procentų išpildymo, bet vyrukai gana greitai visą ištaisė.

- Kas dėjosi jūsų galvoje per paskutines 45 sekundes, kai išvaistėte 7 taškų pranašumą?

- Atakos po atakos. Nenoriu sakyti, kad turėjome taisyti dalykus - taip jau nutinka. Tokiose situacijose reikia reaguoti ir rasti teisingus dalykus puolime. Nėra daug laiko galvoti.

- Nemažai kvailų klaidų - įskaityti taškai po švilpuko, metimas, kai nereikia mesti bei nemetimas, kai mesti reikia. Kaip tą paaiškinti?

- Mes norėjome tą daryti geriau. Iš kitos pusės, mes Valensijos ekipą, kuri yra viena geriausiai atakuojančių komandų Eurolygoje, per 40 minučių palikome su mažiau nei 80 taškų. Kai rungtynės pradedi sunkiai, tai reikalauji didelės psichologinės jėgos. Taip pat, nenoriu išskirti tik tų epizodų pabaigoje. Žinoma, apie juos mes kalbėsime ir iš jų pasimokysime.

- Dvi skirtingos pusės. Pirmoje dalyje puolime viskas veikė, kamuolys judėjo, o antroje pusėje viskas pasikeitė. Ar tai buvo pokytis jų žaidime?

- Gynyboje jie tapo agresyvesni, žaidė fiziškiau. Kitas dalykas yra tas, kad tokiose atkakliose rungtynėse žaidimas sulėtėja ir ekipos tampa atsargesnėmis. Taip jau nutinka.


- Ar galite atskleisti koks buvo paskutinės atakos planas?

- Planas buvo pelnyti taškus - nesvarbu du ar tris. Siekėme geriausio metimo, bet gynyboje jie buvo puikiai pasiruošę. Marius gavo kamuolį ir pataikė dar vieną sudėtingą metimą.

- Ar matėte, kad Marius savimi pasitiki toje situacijoje?


- Manau, jog jis labai savimi pasitiki ir tą yra įrodęs ne tik šiame sezone, bet ir visos savo karjeros metu. Jis nevengia tokių metimų. Mums buvo svarbu suteikti jam poilsio likus 4 minutėms, nes jis daug rungtyniavo. Tada kelioms svarbioms minutėms į aikštę žengė R. Jokubaitis, o mačo pabaigoje Marius turėjo energijos ir galėjo atlikti tokį metimą.

- Kaip atrodė atsarginių žaidėjų suolas paskutinės pertraukėlės metu. Ar reikėjo kažką pasakyti, kad žaidėjai liktų iškėlę galvas aukštai?

- Ne, ataka po atakos. Turėjome 3 sekundes, o tai yra pakankamas laikas metimui. Koncentravomės į atakos išpildymą.


- Girdime garsus iš rūbinės. Kaip manote, kas ten vyksta?

- Tai didelė pergalė, todėl jie yra laimingi. Kartais sunku tą pasakyti, bet tikrai jaučiau, jog mes valdėme rungtynes ir nusipelnėme pergalės.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: