M. Schilleris: „Žaidžiant su tokia komanda privalai būti agresyvesnis su kamuoliu“ (VIDEO)

M. Schilleris: „Žaidžiant su tokia komanda privalai būti agresyvesnis su kamuoliu“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubąEurolygos savaitę užbaigė nesėkmingai. Martino Schillerio vadovaujama komanda išvykoje rezultatu 68:81 (20:21, 16:24, 12:16, 20:20) nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai.



Po rungtynių Martinas Schilleris pripažino varžovų pranašumą.

„Mums daug problemų sukėlė varžovų ūgis ir fiziškumas. Mums tai kainavo 20 klaidų, o šioje lygoje laimėti su tiek klaidų yra labaI sudėtinga. Manau, jog tai apibūdina rungtynes“, - teigė austras.

- A. Milaknis teigė, jog jam atrodė, kad „Žalgirio“ ekipa yra labiau pavargusi nei varžovai. Ar jums atrodo taip pat?


- Taip, sutikčiau su tuo.

- „Baskonia“ lygoje pirmauja pagal perimtus kamuolius, o jūsų komanda dažnai klydo kartais net kvailai. Ar tai varžovų pastangos ar jūsų pačių klaidos?

- Kaip ir minėjote, jie lygoje pirmauja pagal perimtus kamuolius, tai yra viena iš jų stiprybių. Jie išnaudoja savo ūgį ir agresyvumą, o ūgis po krepšiu leido lengviau jaustis gynėjams, kurie galėjo būti agresyvūs ir tuo pačiu užtikrinti, jog juos kažkas pasaugos. Žaidžiant su tokia komanda privalai būti agresyvesnis su kamuoliu. Žinoma, klaidų neišvengsi, bet privalai nedaryti kvailų klaidų. Norint turėti šansą tokiose rungtynėse, tokios klaidos turi būti limituotos.

- Varžovų antrasis penketas pelnė 12 taškų kai jie spurtavo, o aikštėje buvo ir antrasis jūsų ekipos penketas. Ar iš jo trūko agresyvumo?

- Nežinau, negaliu atsakyti. Turiu žiūrėti vaizdo įrašą. Mes neskirstome žaidėjų į penketus, todėl kaltinti penkis ar šešis vyrukus nėra teisinga. Turiu žiūrėti vaizdo įrašą.

- „Baskonia“ pirmoje rungtynių dalyje prasižengė vos keturis kartus, o tai yra neįprasti skaičiai krepšinyje. Koks yra to paaiškinimas?

- Sakyčiau, jog tai buvo 10 mūsų klaidų rezultatas. Jei tiek suklysti, varžovams nėra kada prasižengti. Taip pat, negalėjome gerai prasiveržti po krepšiu. Nesusikūrėme pranašumų. Gynyba eina kartu su puolimu, o puolimas eina kartu su gynyba. Klaidos leidžia pelnyti varžovams lengvus taškus, o krepšinyje šie dalykai dažnai eina kartu.


- Paskutiniu metu M. Grigonis dažnai ir daug diskutuoja su arbitrais. Ar jums tas patinka? Galbūt norėtumėte, jog to būtų mažiau?

- Negaliu to komentuoti, nes nemačiau, kad jis su jais diskutuotų daugiau nei anksčiau.

- Jūs taip pat diskutavote su teisėjais. Ar galite atskleisti apie ką?


- Tai buvo įprastos diskusijos, įprasti klausimai. Manau, kad po švilpukų sureaguoti yra normalu. Nieko daugiau.

- Ketvirtame kėlinyje ekipa priartėjo iki 6 taškų. Ar suveikė kažkas, kas neveikė anksčiau?

- Zoninė gynyba išmušė iš ritmo, turėjo problemų. Kai negali užpulti, tu darai klaidas. Tada mes pelnėme taškus, tad zona išmušė juos iš vėžių. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes ekipas skyrė 6 taškai ir mes jautėme gana užtikrintai. Tada individualiais veiksmais rungtynes išsprendė P. Henry.


- Kas nepavyko stabdant P. Henry?

- Manau, jog du prieš du situacijose, ypač pirmame kėlinyje, davėme per daug erdvės. Jis yra labai greitas ir atletiškas, tad turėdamas erdvės yra labai pavojingas. Kitas dalykas yra tas, jog rungtynes jis pradėjo pataikydamas pirmus metimus, o tai jau tampa problema.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: