Argumentai, kodėl reikia džiaugtis, kad į „Žalgirio“ rotaciją grįžo S. Vasturia

Argumentai, kodėl reikia džiaugtis, kad į „Žalgirio“ rotaciją grįžo S. Vasturia

Zalgiris.lt nuotr.

Po traumos į Kauno „Žalgirio“ gretas po ilgos pertraukos sugrįžo gynėjas Steve'as Vasturia. Jis išbėgo į aikštelę sekmadienio rungtynėse prieš Utenos „Juventus“.



Šiose rungtynėse gynėjas per 9 minutes pelnė 6 taškus ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Primename, kad paskutinį kartą S. Vasturia rungtyniavo gruodžio 6 d., kuomet kovėsi prieš Vilniaus „Ryto“ krepšininkus. Gynėjui po susidūrimo su Martynu Echodu dalinai įplyšo šoninis kelio sąnario raištis.

Apie S. Vasturia svarba „Žalgirio“ ekipoje nusprendė pasisakyti „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Kodėl aš džiaugiuosi, kad į rotaciją grįžta Steve Vasturia?

Steve iš rikiuotės iškrito Gruodžio pradžioje. Iki to laiko sirgalių nepasitenkinimas amerikiečiu augo geometrine progresija. Tad du mėnesiai be žaidimo Steve'ui išėjo į naudą: mes pamatėme, kaip svarbu suteikti poilsio laiko Hayesui ir Mariui, o Vasturia tą padaryti, žaisdamas po 7-10 min. Eurolygoje, ir galės. Be to, pats Steve atsiribojo nuo neigiamų emocijų ir tikiu, pasirengė antram šansui.

Mūsų laukia beprotiškos dvi savaitės, kai per 14 dienų reikės sužaisti 7 mačus. Tad mūsų lyderiai privalės būti taupomi LKL fronte ir svarbiausioms Eurolygos rungtynėms. Tad Steve sugrįžimas suteiks laisvės rotuojant žaidėjus ir vietinėje lygoje, ir skirstant minutes Europos fronte.

Tai bus nauja pradžia Steve'ui, kurio pirmasis blynas komandoje kiek prisvilo: jis neabejotinai jautė ir trenerio pasitikėjimo mažėjimą, ir sirgalių nepalaikymą. Du mėnesiai poilsio vieniems nuo kitų turėtų suteikti Vasturijai papildomą šansą iš naujo įrodyti savo vertę.

Po Šaro pasakymo, kad jis Steve matė kūrėjo vaidmenyje, visi pradėjo apie tai kalbėti. Nors iki Šaro interviu apie tai niekas nė žodžiu neužsiminė, nes Steve nei gavo progų to žaidimo kurti, nei parodė, kad gali. Kadangi Lukas šiek tiek buksuoja, o Rokas atrodo visai gerai antroje pozicijoje, galbūt išvysime ir tokį gynėjų trejetą: Grigonis (SF), Rokas (SG/PG) ir Steve (PG/SG). Steve'as turėtų ūgio pranašumą prieš oponentus ir jeigu parodytų, jog gali kurti, manau, būtų naudingas žaidėjas, kuriam nereikėtų kamšyti spragų gynyboje ties trečia pozicija kaip iki šiol.

Aš laukiu Vasturijos, nes jo antra pradžia, tikiu, bus sėkmingesnė už pirmą!“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: