„Žalgirio metraštis“: „Iš neblogo scenarijaus, kuris mums leido laimėti prieš serbus, gavome mazgote per veidą“

„Žalgirio metraštis“: „Iš neblogo scenarijaus, kuris mums leido laimėti prieš serbus, gavome mazgote per veidą“

Zalgiris.lt nuotr.

Dėl COVID-19 atvejų Belgrado "Crvena Zvezda" klube atidėtų rungtynių Kaune su "Žalgiriu" ilgai laukti nereiks.



Eurolyga paskelbė, kad 24-ojo turo mačas įvyks vasario 23 dieną, 20.00 val.

Martino Schillerio auklėtiniai vasario 20-ąją susitiks su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis", o jau vasario 25-ąją Madride kovos su "Real".

Apie tai savo įžvalgomis pasidalino „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Praėjusią savaitę neįvyko „Žalgirio“ susitikimas su „Zvezda“, kas komandai reiškė papildomą poilsį, o mums – nykią savaitę be Eurolygos. Nors ši situacija ir nebuvo tokia bloga, nes „Žalgirio“ laukė įtemptas tvarkaraštis LKL, vis dėlto po šiandienos naujienų, kad rungtynes su Belgrado klubu turėsime žaisti vasario 23 dieną, situaciją pakeitė iš esmės.

Teigiami pakitusio tvarkaraščio niuansai

Per dvi savaites mes turėjome sužaisti penkis mačus (keturis LKL ir vieną Eurolygoje). Toks tvarkaraštis komandai, kuri neturi pagrindinio trečiojo numerio, o jo pakaita tik ką grįžo po traumos, be to kiti du mačai laukia su Eurolygos grandais, buvo ypatingai įtemptas. Tad žinia, kad dėl COVID-19 atvejų Belgrado komandoje rungtynės su „Zvezda“ bus nukeltos, buvo mažas palengvėjimas, jog tvarkaraštyje atsirado vietos laisviau kvėpuoti.

Keturi susitikimai su LKL komandomis per dvi savaites prieš rungtynes su „Barca“ atrodė kaip lengvas pasivaikščiojimas: niekas nebūtų sukę galvos dėl nereikšmingų pralaimėjimų, o tas rungtynes būtume nurašę kaip intensyvias treniruotes prieš Eurolygą. Mano supratimu, tai buvo puikus scenarijus mums: žaidėjai nepervargs, Vasturia gaus jam taip reikalingo žaidybinio laiko, jog sėkmingai atsigautų po traumos, pagrindiniai žaidėjai gaus ir laiko pabėgioti, ir pakankamai laiko pailsėti fiziškai ir nuo psichologinio Eurolygos spaudimo, o jaunimas turės progą pratampyti sausgysles.

Poilsis nuo Eurolygos reikalingas ne mums, sirgaliams, o žaidėjams, kurie nuolat jaučia spaudimą tiek iš sirgalių, tiek ir žvelgdami į turnyrinę lentelę, kai antroje sezono pusėje mums į nugaras kvėpuoja dar keturi klubai, kurie taikosi atimti iš mūsų taip trokštamą kelialapį į atkrintamąsias. Be to, turėjome susitikti su priešmirtinių konvulsijų tampoma komanda, kuri būtų netekusi dviejų svarbiausių savo žaidėjų rungtynėms su mumis. Tad viskas atrodė pakankamai šviesu.

Neigiami pakitusio tvarkaraščio niuansai

Vis dėlto per šį trumpą laiką nutiko keli labai mums reikalus gadinantys veiksniai. Visų pirma, Lukas Lekavičiu pateko į ilgą saviizoliaciją dėl teigiamo corona visuro testo. Taigi Lukas iš rikiuotės iškrito bent dviem-trim savaitėm, nes grįžęs po ligos vis tiek nebus toks efektyvus, koks galėtų būti sveikas kildamas nuo suolelio. Taigi jo minutes turės ant savo pečių pasiimti Walkupas ir Jokubaitis, o tai yra papildomas nuovargis gynėjų grandyje kovojant su bene stipriausiais Eurolygos klubais.


„Barca“ (mūsų kitas varžovas Eurolygoje) demonstruoja puikią formą ir yra grėsminga kaip niekada. Šiuo metu katalonų klubas neturi problemų nei dėl rotacijos,  nei dėl motyvacijos: jie užima pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje ir turi surinkusi didžiausią +/- rodiklį Eurolygoje (net +165, kai tuo tarpu mes turime tik +36). Be to, mes žinome, kad Šaras norės reabilituotis po tragiškų rungtynių Kaune, tad mes arba privalėsime žaisti lyg ant sparnų (be sveiko Luko, Garino ir su neseniai grįžusių Styvu), arba galime į kelionę pasiimti ir kastuvus savo duobelei gilinti.

Trečias blogas aspektas – tarp dviejų rungtynių su „Barca“ ir su „Real“ įkeliamos mūsų praleistos rungtynės su „Zvezda“, kurios įvyks vasario 23 dieną. Tai reiškia, kad turėsime tik vieną poilsio dieną prieš rungtynes su „Real“ (neįskaičiuojant kelionės dienos). Madrido klubas antrajame sezono rate neatrodo neįveikiamas milžinas ir mes būtume turėję neblogus šansus (po savaitės pertraukos) juos nugalėti. Tačiau Eurolygos sprendimas mums pakišti priešpaskutinę vietą turnyre užimančią „Zvezdą“ likus dviems dienoms iki susitikimo su karališkuoju klubu, mums kiša labai didelį pagalį į ratus.

Visų pirma, po sunkių rungtynių su „Barca“ po dviejų dienų turėsime žaisti nieko nelemiančias rungtynes su „Pieno žvaigždėmis“ (lai neįsižeidžia varžovai), tad atsigauti laiko mums tikrai reikės. O tada vietoje to, kad rengtumėmės vienam rimčiausių iššūkių Eurolygoje, mes turėsime rungtis su „Zvezda“, kai žaidėjų ir trenerių galvose jau bus dėliojami planai rungtynėms su „Real“.


Taigi po Eurolygos sprendimo mūsų dėliotas scenarijus (pergalė prieš „Zvezdą“ ir galima pergalė prieš „Real“) pradeda braškėti. Visų pirma, Belgrado komanda jau bus pasipildžiusi iš rikiuotės iškritusiais žaidėjais. Antra, jie nebeturi ko prarasti, o sirgalius ir rėmėjus pradžiuginti jiems yra svarbu, taigi kova laukia nelengva ir prognozuoti pergalės užsimerkę nebegalime. Po dviejų dienų ir sunkių rungtynių mūsų laukia kelionė į Madridą ir akistata su „Real“. Tokio įtempto tvarkaraščio akivaizdoje iš mūsų vyrų galime tikėtis gražios kovos, tačiau pergalės reikalauti nebegalėsime.

Pabaigai

Taigi iš visai neblogo scenarijaus, kuris mums leido ramiai pasiimti pergalę prieš „Zvezdą“ ir bent vieną tašką iš ispaniškų savaičių, gavome mazgote per veidą: reikės dideliu tempu kautis ne tik su galingais ispanų klubais, bet tarp jų atlaikyti dar ir Serbijos komandos testą. Mano manymu, tai yra bene blogiausias įmanomas scenarijus „Žalgiriui“, kuris šiuo metu privalo kautis ragais ir nagais, kad patektų į atkrintamųjų varžybų traukinį. Kad ir kaip tikėtumėmės ir linkėtume komandai laimėti visus susitikimus, vis dėlto jeigu pavyks iš šios mėsmalės ištrūkti su viena pergale per tris Eurolygos susitikimus, jau bus nemažas laimėjimas“, - rašė „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: