Oficialu: CSKA pristatė pamainą N. Milutinovui (trenerio ir žaidėjo komentarai)

Oficialu: CSKA pristatė pamainą N. Milutinovui (trenerio ir žaidėjo komentarai)

FIBA nuotr.

Maskvos CSKA rado, kuo pakeisti dėl peties traumos šį sezoną nebežaisiantį pagrindinį centrą Nikolą Milutinovą.



Trečiadienį Rusijos klubas oficialiai paskelbė apie kontrakto iki sezono pabaigos pasirašymą su Michaelu Ericu.

Nigerietis praėjusiame sezone vilkėjo Vitorijos "Baskonia" marškinėlius ir nežibėjo – Eurolygoje vidutiniškai per 15 minučių įmesdavo 5,7 taško (55,2 proc. dvit., 45,7 proc. baudų), sugriebdavo 2,7 atšokusio kamuolio ir fiksuodavo 4,4 naudingumo balo.

Šiame sezone M.Ericas su Ankaros "Turk Telekom" FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai per 28 minutes pelnė 12,2 taško (60,4 proc. dvit., 57,7 proc. baudų), atkovojo 6,7 kamuolio, blokavo 1,3 metimo ir rinko po 15 efektyvumo balo.


Panašūs 32 metų 210 cm ūgio vidurio puolėjo rodikliai ir Turkijos pirmenybėse – 10,7 taško (62,1 proc. dvit., 63,5 proc. baudų), po 6 atkovotus kamuolius ir 13,4 efektyvumo balo per 28 minutes.

"Sveikiname Micahelą mūsų klube. Akivaizdu, po to, kai visi buvome šokiruoti Nikolos Milutinovo traumos - juk kiekvienas žino, ką jis mums davė savo dvigubais dubliais, darbštumu ir patirtimi, - mes labai įdėmiai nagrinėjome rinką.

Įvertinome visas galimybes kartu su prezidentu ir mano padėjėjais bei padarėme išvadą, kad Michaelas Ericas tiks mūsų komandai, juk jis turi Eurolygos patirties, gabaritus ir didžiulį norą (jau spėjome pabendrauti). Jis suvokia, kur ateina, žino, kieno vietą užims.

Taip pat turėjome omenyje anksčiau su juo rungtyniavusių žaidėjų nuomonę - Toko, Darruno ir Willo. Jis kupinas motyvacijos, tikiuosi, kad padės mums pasiekti užsibrėžtų tikslų. Be abejo, norime perkrauti komandą, kai grįš traumuoti krepšininkai ir atvyks naujokas", - pakomentavo armiečių vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis.

"Džiaugiuosi ir esu sužavėtas, kad man šiame sezone atsiverčia naujas lapas su CSKA. Vienas iš Eurolygos grandų, ne kartą tapęs čempionu suteikė man puikų šansą ir esu dėkingas, kad tapsiu šio klubo dalimi. Laikas kibti į darbus! - džiaugėsi M.Ericas.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: