Jautriame Eurolygos filme - Šaro prisiminimai apie JAV ir žaidėjus, kurių vengia (VIDEO)

Jautriame Eurolygos filme - Šaro prisiminimai apie JAV ir žaidėjus, kurių vengia (VIDEO)

Barcelona ir Stopkadras nuotr.

Eurolygos kūrybinė grupė vasario 16 d. pristatė dokumentinį filmą „Table Talk“, kuriame išvysime ir „Barceloną“ trenerį Šarūną Jasikevičių.



Čia lietuvis pasidalino prisiminimais apie studijas JAV ir patirtimi dirbant su legionieriais.

„Pirmą kartą savo šalį palikau, kuomet man buvo 17 metų. Vaikui iš Sovietų sąjungos išvykti į JAV buvo tas pats, kas pereiti iš juodo į baltą. Tai buvo daug pareikalavęs prisitaikymas, pirmi 3-4 mėnesiai man buvo tikras šokas, nes buvo kita kultūra, maistas, papročiai ir situacijos.

Prieš atvykstant į JAV aš nieko nežinojau apie rasizmą. Bendravau su vietiniais juodaodžiais vaikinais, kurių situacijos tuo metu visiškai nesupratau. Man tai buvo šokas“, - teigė buvęs krepšininkas.


Lietuvis su ašaromis akyse prisiminė istoriją, kaip jo auklėtinis prakalbo apie namų ilgesį ir sunkumus adaptuojantis naujame klube.

„Labai gerai pamenu tą dieną, kai vienas žaidėjas atėjo pas mus ir pasakė, kad jis ilgisi namų. Po tokio pareiškimo jis mus įstūmė į sunkią padėtį, nes su juo buvo pasirašyta sutartis. Jis turėjo praleisti čia bent 10 mėnesių, tačiau jau po kelių savaičių jam tapo per sunku.

Visada sakau savo auklėtiniams, kad kiekvieną dieną ateitų į darbą susikaupę, pasirengę tobulėti ir padėtų komandai laimėti. Tačiau jei žaidėjo mintys kažkur kitur, tuomet reikia ieškoti sprendimo“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius atskleidė, kad JAV įgyta patirtis daro įtaką jo sprendimams.


„Man yra svarbu komandoje neturėti žaidėjų, kurie iš JAV į Europą atvyko pirmą kartą. Manau, jie susiduria su didžiuliu kultūriniu šoku čia. Turėjome atvejų, kai pirmaisiais metais tokius žaidėjus tiesiog bandai suprasti ir įsijausti į jų kailį. Tai nelengva, bet tikri profesionalai prisitaiko“, – sakė Š. Jasikevičius.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: