M. Schilleris apie emocingą minutės pertraukėlę: „Buvo akivaizdu, kad mums reikėjo emocijų“ (VIDEO)

M. Schilleris apie emocingą minutės pertraukėlę: „Buvo akivaizdu, kad mums reikėjo emocijų“ (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Po beveik trijų savaičių pertraukos į Eurolygos kovas grįžęs Kauno „Žalgiris“ patyrė nesėkmę. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 62:86 (24:24, 13:24, 10:23, 15:15) pralaimėjo „FC Barcelona“ ekipai.



Martinas Schilleris apžvelgė pralaimėjimo Barselonoje priežastis.

„Varžovas geras, bet man nepatiko tai, kaip mes kovėmės. Tiesa, tai nereiškia, kad mes nebėgome taip greitai, kaip galėtume. Vyrukai atidavė savo fizines jėgas. Vis tik, norėdami kovoti su tokia ekipa, turime pasitempti ties koncentracija ir psichologiniu pasirengimu, turime būti geresni abejose aikštės pusėse. Nesame patenkinti, bet ne dėl rezultato, o dėl pačio pasirodymo“, - teigė M. Schilleris.

- Ar galite plačiau papasakoti apie T. Walkupo situaciją ir kokią įtaką jį turėjo?


- Esu laimingas, kad jis žaidė. Visą naktį jis negalavo, bet jis yra toks ir rungtyniavo. Manau, kad dabar jam viskas gerai, tai greičiausiai buvo dėl maisto. Šiais laikais yra svarbu rūpintis, kad nesirgtume COVID-19, bet čia nebuvo panašu į tai. Atrodo, kad tai apsinuodijimas maistu.

- Jūs neturėjote L. Lekavičiaus, o Th. Walkupas susirinko dvi greitas pražangas ir todėl jums teko anksti mesti į aikštę R. Jokubaitį. Ar jis strigo kurdamas žaidimą?

- Taip, nėra lengva, nes jie yra labai agresyvūs ir griaunantys, reikia nemažai laiko pereiti aikštės centrą. Vėliau yra sunku kažką sukurti, todėl Rokui buvo sunku. Vis tik, galvoju, jog rungtynių eigoje jam sekėsi kur kas geriau. Jam tai yra puiki galimybė pasimokyti ir augti. Daug minučių jam teko žaisti prieš šiemet NBA pašauktą L. Bolmaro, todėl tai yra gera situacija.

- Buvo kelios atkarpos, kai ilgą laiką negalėjote rinkti taškų. Kur buvo problemos puolime?

- Ką ir sakiau - jų spaudimas per visą aikštę kėlė problemas ieškant sprendimų atakoja. Jei negali atlikti savo dalykų puolime, atsiranda daug žaidimo vienas prieš vieną, ką šiandien ir matėme. Mums taip pat trūko Lekavičiaus, kuris su savo greičiu gali pats sau susikurti situacijas.

- C. Higginsas surinko 17 taškų pirmoje mačo pusėje. Ar neveikė gynyba prieš jį? Ar tai buvo tiesiog jo meistriškumas?

- Tai yra abiejų dalykų kombinacija. Jis tapo Ispanijos Karaliaus taurės MVP, jis yra labai geras žaidėjas. 17 taškų yra gerokai per daug, bet tada mes keitėme penketus, o antroje rungtynių pusėje prieš jį pastatėme N. Hayesą, kas buvo labai svarbu. Nežinau ar sustabdėme kraujavimą ties juo, bet akivaizdu, kad to nepdarėme su visa jų komanda. Kaip bebūtų, tai buvo abiejų dalykų kombinacija.


- Abiejose rungtynėse palikote N. Mirotičių su gerokai mažesniais skaičiais nei įprastai. Ar žinote kaip jį stabdyti?

- Į tai gerai susitelkę buvo trys vyrukai - A. Rubitas, P. Jankūnas ir N. Hayesas. Jie gerai žinojo, kuriose vietose jis yra pavojingas, iš kur mėgsta atakuoti. Pagyros vyrukams už gerą darbą šioje vietoje, bet to neužteko tam, jog šiandien kovotume.

- Viena iš jūsų minutės pertraukėlių buvo rodoma per televiziją ir ten nuskambėjo ne visai gražių žodžių. Ką norėjote pasiekti tokiu būdu?


- Buvo akivaizdu, kad mums reikėjo emocijų. Negalėjau susitaikyti su tuo, kaip mes išėjome iš rūbinės ir tai buvo priežastis, kodėl pertraukėlė buvo išnaudota taip.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: