M. Schilleris - apie sugrįžusį L. Lekavičių ir pokyčius Belgrado ekipoje (VIDEO)

M. Schilleris - apie sugrįžusį L. Lekavičių ir pokyčius Belgrado ekipoje (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ antradienį kovos atidėtose Eurolygos rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkais.



Prieš šias rungtynes vyriausiasis treneris Martinas Schilleris patvirtino, kad Lukas Lekavičius atsigavo nuo koronaviruso ir ruošiasi rungtynėms.

„Tai ekipa, kurią pastarąsias dvi savaites palietė koronavirusas. Nepaisant koronaviruso, Serbijoje jie kovėsi labai gerai ir sužaidė atkaklias rungtynes su „Zenit“. Naujas treneris, kitoks komandos veidas nuo pirmųjų rungtynių. Laukiame artėjančio susitikimo“, - teigė M. Schilleris.

- Kas pasikeitė komandoje atvykus naujam treneriui?

- Žaidėjai yra praktiškai tie patys. Jie pasipildė keliais krepšininkais po rungtynių su mumis, o tai buvo ankstyvoje sezono stadijoje. Tiesa, ne visi naujokai pritapo, ypač centro pozicijoje. Taigi, žaidėjai liko beveik nepakitę. Gynyboje jie kitaip dengiasi du prieš du situacijose. Jų žaidimas liko panašus. Jie daug kuria per Tarrianą Waldeną ir Dejaną Davidovacą, didžiąją dalį taškų renka Jordanas Loydas. Sakyčiau, kad jie pasikeitė gynyboje.



- Ką „Crvena Zvezda“ prarado netekusi Johny O'Bryanto?

- Jie prarado jo renkamus taškus, ūgį, atletiškumą.

- Kaip komanda kompensavo jo netektį? Kurie žaidėjai pasitempė?

- Visų pirma - Davidovacas. Jis yra tikras šveicariškas peilis, gali žaisti per keturias pozicijas. Kai iškrito Waldenas ir Loydas, Davidovacas turėjo perimti žaidimo kūrimą bei labiau žaisti perimetre. Manome, jog kažkas panašaus bus ir šį kartą, taigi viena pagrindinių temų bus sustabdyti jį perimetre.

- Ar. Lukas Lekavičius jau galės rungtyniauti?

- Jam bus leista žaisti ir tikimės, kad jis tą darys. Treniruotėse Lukas atrodo neblogai, nors nežaidė daugiau nei 10 dienų. Ištvermės lygmuo dar nėra aukščiausiame lygyje, tačiau prieš komandines treniruotes jis turėjo tris individualias treniruotes. Pirmą dieną jis atliko tik pusę treniruotės, tada sudalyvavo visoje treniruotėje ir dar vieną treniruotę jis turės šiandien. Esame nusiteikę optimistiškai.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: