Ar bus „Žalgirio“ pergalė? „Real“ - „Žalgiris“ (GYVAI)

Ar bus „Žalgirio“ pergalė? „Real“ - „Žalgiris“ (GYVAI)

Kauno „Žalgirio“ komanda šįvakar Eurolygoje žais 26-ojo turo mačą Madride, kur susitiks su „Real“ ekipa.



Mačo pradžia - 22:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

Žalgiriečiai su 14 pergalių ir 11 pralaimėjimų žengia devintoje vietoje, kai viena pergale daugiau turinti „Real“ – penktoje. Su 15 pergalių ir 10 pralaimėjimų aštuntuke taip pat yra Miuncheno „Bayern“ ir Stambulo „Fenerbahče“. 15 pergalių taip pat turi ketvirtoje vietoje esanti Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau Artūro Gudaičio atstovaujama ekipa yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Pergalės atveju kauniečiai galėtų sugrįžti tarp aštuonių stipriausių komandų, o pats idealiausias būdas tai padaryti – iškovoti pergalę didesniu negu 3 taškų skirtumu. Kaune 93:90 pergalę šventė „Real“, tad pranašumas yra jų pusėje, jeigu komandos turėtų vienodą pergalių skaičių. Visgi, šiandien viskas galėtų apsisukti 180 laipsnių kampu.

Vis dėlto, „Žalgirio“ pasirodymai Madride kauniečių fanų nuteikti optimistiškai neturėtų. Per 11 rungtynių Ispanijos sostinėje, „Žalgiris“ iškovojo vos vieną pergalę ir tai padarė 2019-ųjų balandį. Visus kitus 10 kartų namuose pergalę šventė „Real“. Tiesa, paskutinį kartą „Real“ namuose pergalę dviženkliu skirtumu prieš kauniečius iškovojo dar 2015-aisiais. Nuo to laiko visos rungtynės Madride pasibaigdavo 7 arba mažiau taškų skirtumu.

Šį sezoną, kai komandos buvo susitikusios Kaune, šeimininkus žudė dabar jau ant NBA parketo sėkmingai bėgiojantis Facundo Campazzo, kuris tuomet pelnė 19 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų bei  Martino Schillerio su Rudy Gobertu lyginamas Walteris Tavaresas. Eurolygos milžinas tuomet vos per 21 minutę pelnė 22 tašus (9/9 dvit.), atkovojo 12 kamuolių, surinko net 34 naudingumo balus ir sužaidė geriausią karjeros mačą stipriausiame senojo žemyno klubiniame turnyre.





Krepsiniozinios.lt ir Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: