M. Schilleris - apie ASVEL atletiškumą, M. Fallą, A. Milaknį ir pozityvą dėl Th. Walkupo (VIDEO)

M. Schilleris - apie ASVEL atletiškumą, M. Fallą, A. Milaknį ir pozityvą dėl Th. Walkupo (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ jau rytoj pradės dvigubą Eurolygos savaitę, o pirmasis Martino Schillerio auklėtinių varžovas - Vilerbano ASVEL klubas.



Prancūzai šiuo metu laimėjo šešius kartus iš eilės ir yra karščiausia lygos komanda.

Prieš šias rungtynes treneris M. Schilleris išskyrė ASVEL atletiškumą.

„Tai yra karščiausia lygos komanda šiuo metu, iškovojusi šešias pergales iš eilės. Tai yra komanda, kuri skiriasi nuo kitų ekipų? Kaip? Jie yra labai atletiški. Mano akimis, kartu su „Baskonia“, tai dvi atletiškiausios lygos komandos.


Kitas dalykas, kuris daro juos ypatingus, yr tas, jog puolime jie labai daug žaidžia nugarą į krepšį su M. Fallu, Ch. Kahudi ir D. Lighty. Šie du dalykai juos išskiria. Kalbant apie tritaškius, jie yra panašūs į mus. Meta aukštu procentu, nors to ir nedaro labai dažnai. Ch. Kahudi ir W. Howardas yra jų pagrindiniai žaidėjai ir manau, jog būtent dėka Howardo ASVEL žaidimas šiuo metu yra toks geras. Jis yra labai geras žaidėjas. M. Fallas dabar vėl rungtyniauja daugiau minučių, jis - x faktorius ir jie daro labai gerą darbą“, - teigė austras.

- Kas svarbiausia stabdant Fallą, kuris pridarė problemų Vilerbane?

- Stengtis neįleisti jo į baudos aikštelę, nors suprantame, kad nepavyks to padaryti 100%. Reikia atkreipti dėmesį, kad jis nėra tik aukštas, bet ir stiprus. Labai sunku jį pastumti, nes jis turi tvirtas kojas. Jis primena N. Milutinovą iš CSKA, kuris būdamas aukštas prideda labai daug jėgos.

- Kalbant apie jų pergalingą seriją, kiek netikėtas buvo visos tos pergalės prieš gerus klubus?

- Dar anksti sezone sakiau, jog jei jie nebūtų paveikti COVID-19, būtų labai aukštai turnyrinėje lentelėje. Jie pasižymi dalykais, kurių kitos komandos neturi. Jie atsigavo po viruso, taip pat dabar nežaidžia Prancūzijos lygoje, o tai suteikia jiems geresnes galimybės pasiruošti Eurolygai. Jie yra labai gerai treniruojami, turi gerą sudėtį ir kaip jau minėjau. Howardas yra x faktorius. Į gerą jų žaidimą susideda daugybė dalykų. Žinoma, jų varžovai buvo favoritai ir tame nėra klausimų, bet aš nesistebiu. Matant, kaip gerai ASVEL rungtyniauja, tai nėra milžiniškas siurprizas.

- Ar Th. Walkupas bus pasirengęs rungtynėms?

- Turėsime treniruotę ir tada matysime. Esu optimistiškai nusiteikęs


- A. Milaknis iškrito mėnesiui. Kaip tai keis jūsų rotaciją ir kas galėtų užimti tą vietą?

- Variantai yra gana akivaizdūs. Padėti gali ir padės du vyrukai. S. Vasturia, kuris kurį laiką buvo traumuotas, bei K. Lukošiūnas, kuris neturi tiek daug Eurolygos patirties. Turėsime paskirstyti tas 20 minučių, todėl augs R. Jokubaičio, N. Hayeso, M. Grigonio minutės.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: