M. Schilleris įvertino „AX Armani“ netektis ir galimą „Žalgirio“ pranašumą (VIDEO)

M. Schilleris įvertino „AX Armani“ netektis ir galimą „Žalgirio“ pranašumą (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ jau penktadienį žais dar vienas dvigubos savaitės rungtynes. Šįkart Martino Schillerio auklėtiniai kovos su Milano „AX Armani“ krepšininkais.



Prieš šias rungtynes strategas M. Schilleris įvertino varžovų komandą ir italų netektis.

„Žaisime prieš italus, kurie užima trečia vietą lygoje ir demonstruoja ketvirtą geriausią puolimą. Jie labai gerai puola todėl, kad gerai meta tritaškius ir retai klysta. Tai labai gera ekipa, kuri turi gerų metikų ir išnaudoja du prieš du situacijas. Tai bus didelis iššūkis. Su jais jau rungtyniavoje dukart, pasirengimo turnyre ir Milane, todėl žinome juos, stengiamės žaidėjams perduoti dar daugiau detalių ir laukiame dvikovos“, – sakė treneris Martinas Schilleris.

- Vakar buvo skelbta, kad vienam trenerių štabo narių nustatytas COVID-19. Ar tai apsunkina pasiruošimą?


- Taip, vardų neminėsime, bet tai yra trenerių štabo žmogus. Tiesa, mums viskas gerai.

- Jau dvi savaites rungtyniaujate be A. Milaknio. Kokius pokyčius atlikote jūs ir kaip prisitaikė komanda?

- Pagrindinis pokytis buvo tai, kaip užpildyti mūsų puolime geriausią naudingumo reitingą turinčio žaidėjo žaidžiamas 20 minučių. Tai iššūkis. Tas minutes užpildė Roko, Nigelio, Karolio ir Steve'o kombinacija. Tam tikroms rungtynėms turime rasti tinkamą žmogų, turime rasti balansą. Negalima tiesiog išimti žaidėjo, įdėti kitą ir tikėtis, jog viskas bus taip pat. Bet negalime teisintis, nes kitos komandos taip pat turi traumų ir turime su tuo susitaikyti.

- Milano ekipa žaidė namuose, dabar turėjo kelionę, kaip ir jūs praėjusią savaitę. Ar tai didelis jūsų pranašumas?

- Viliuosi, jog taip. Pagrindinis pranašumas turėtų būti mūsų fizinė būklė. Kalbame apie minimalius pranašumus, bet tokią situaciją matėme patys. ASVEL į Kauną vyko iš karto po mačo Barselonoje ir čia praleido tris dienas, bet mes vis tiek laimėjome. Tikiuosi, jog praktikoje mes turėsime tam tikrą pranašumą.

- Ką Milano ekipa praranda būdama be Delaney ir LeDay?

- Visų pirma - tai labai geri krepšininkai. Jie praranda savo pagrindinį įžaidėją, kuris rungtyniauja daug ir turi didžiulę įtaką. Nesakau, jog LeDay praradimas jiems nėra problema, tačiau tai mažesnė netektis nei Delaney. Jie praranda vieną iš trijų geriausių Eurolygos įžaidėjų ir jo minutes. Nepaisant to, jie vis tiek turi labai gerą sudėtį.


- Pirmuose tarpusavio susitikimuose atrodė, kad stringate prieš jų gynybą keičiantis ginamaisiais. Ko tikėtis šįkart?

- Mes pelnėme 90 taškų, todėl nemanau, jog mes strigome.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: