M. Schilleris - apie gynybą, S. Vasturia žaidimą ir M. Grigonio pražangą (VIDEO)

M. Schilleris - apie gynybą, S. Vasturia žaidimą ir M. Grigonio pražangą (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ patyrė nesėkmę Eurolygoje. „Žalgirio“ arenoje šeimininkai rezultatu 64:69  (13:19, 19:15, 13:16, 19:19) nusileido Milano „AX Armani Exchange“ ekipai.



Po šio mačo  „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris sakė, kad auklėtiniai strigo puolime.

„Sveikinimai Milano komandai su pergale. Gynybiniu atžvilgiu tai buvo geros rungtynės, o tai yra svarbu, nes Milano komanda pasižymi galingu puolimu. Kalbant apie puolimą, tai daug kas priklauso nuo to ar pataikai, ar ne. Prametėme kelis lengvus metimus. Realizavome vos 40 procentų dvitaškių. Vyrukai stengėsi, bet, dienos pabaigoje, nesėkmė yra nesėkmė“, – sakė strategas.

Treneris pasisakė apie Mariaus Grigonio pražangą.

„Teisėjas mus įspėjo prieš tai. Viena iš krepšinio taisyklių neleidžia išbėgti iš aikštelės ribų, tad negaliu dėl to per daug pykti. Tikrai nenoriu gauti baudos. Bet manau, kad bėgimą užribyje gali išprovokuoti varžovų gynėjo žaidimas ir priešininko išstūmimas iš aikštės. Manau , kad ir čia buvo vienas iš tų variantų.  Tokia taisyklė egzistuoja, bet dar neteko susidurti su tokia nuobauda už jos pažeidimą.



Matėme, kad Paulius Motiejūnas turėjo teisėjams priekaištų, tačiau aš manau, kad arbitrai dirbo gerai ir tai nelėmė rungtynių rezultato“, - teigė austras.

M. Schilleris pakomentavo, kodėl šią savaitę nerungtyniavo Steve'as Vasturia, o vietoje jo žaidė Karolis Lukošiūnas.

„Sunkus klausimas, nes tai yra labai skirtingi žaidėjai. Karolis labiau primena Milaknį. Jis gali išbėgti iš užtvarų ir pridėti mums taiklumo.

Vasturia taip pat yra labai svarbus žaidėjas, tačiau kitokio pobūdžio krepšininkas. Galiu pasakyti, jog jis dar tikrai gaus minučių“, - teigė specialistas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: