V. Čeponis: „Kodėl žalgiriečiai nepataikė iš patogių padėčių ir nesustabdė dviejų varžovų?“

V. Čeponis: „Kodėl žalgiriečiai nepataikė iš patogių padėčių ir nesustabdė dviejų varžovų?“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ patyrė nesėkmę Eurolygoje. „Žalgirio“ arenoje šeimininkai rezultatu 64:69  (13:19, 19:15, 13:16, 19:19) nusileido Milano „AX Armani Exchange“ ekipai.



Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kodėl žalgiriečiai nepataikė iš patogių padėčių ir nesustabdė dviejų varžovų?

„Žalgiris“ vakar patyrė skaudžią nesėkmę. Pergalė buvo itin reikalinga kovojant dėl vietos akrintamosiose varžybose.


„Armani“ komanda, kuri vertėsi be dviejų starto penketo žaidėjų Delaney ir LeDay, šioje dviguboje Eurolygos savaitėje ne tik ilsėjosi parą trumpiau nei žalgiriečiai, bet ir dar skrido iš Milano į Kauną. Tuo tarpu kauniečiai po mačo su ASVEL liko namie.

Tačiau penktadienį labiau pavargę atrodė šeimininkai. Manau, ir su tuo susijęs daugelio „Žalgirio“ krepšininkų prastas pataikymas iš žaidimo, net 5 neįmestos baudos iš 15. Schillerio auklėtiniai daugybę kartų prašovė iš patogių padėčių, keletą sykių net iš po krepšio. Ko gero, tai lėmė labiau nuovargis nei įtampa. Arba tiesiog juoda diena pasitaikė.

Nemažai jėgų atėmė ir labai intensyvi gynyba savo aikštės pusėje visos dvikovos metu. Gynyba iš esmės buvo solidi, bet pasitaikė ir klaidų. Tarkim, nekaip gynėsi puolime efektyviai žaidę Grigonis, Lekavičius. Išties nėra lengva tų pačių rungtynių metu tam pačiam krepšininkui vienodai puikiai atrodyti ir puolime, ir gynyboje.

Shieldsas su Punteriu kartu suvertė 37 taškus iš 69. Grigoniui, kiek tai įmanoma, dažniausiai reikia patikėti dengti individualiai kuo silpnesnius varžovus, kad Mariui liktų kuo daugiau jėgų puolime. Gainiotis Shieldsą Grigoniui buvo per sunku. Vienas varžovų lyderių vakar nemažai taškų surinko prasiveržimais – Mariui pritrūko ir komandos draugų pagalbos.

Dar vienas dalykas. Iš Milano komandos svarbiausių žaidėjų gali atsitraukti tik nuo Tarczewskio ir Hineso, kurie beveik nemeta net iš vidutinio nuotolio. Beveik visi kiti puikūs metikai. Tačiau vis tiek kažkur reikia rizikuoti – prie visų nespėsi.

Ką tada daryti? Manau, tuomet didžiausią dėmesį reikia skirti tiems, kurie tądien atakuoja taikliausiai ir būna karščiausi, tiems, kurie pajaučia metimą ir pagauna ritmą pirmoje dvikovos dalyje. Ir nuo neatsitraukti nė centimetro. Vakar tokie buvo Shieldsas su Punteriu. Taip, šie žaidėjai pataikė ir itin sudėtingų metimų, tačiau jie negali kristi visų rungtynių metu. O Shieldsas su Punteriu turėjo kiek per daug laisvės.

O štai neblogi snaiperiai Rodriguezas su Rollu penktadienį dviese pataikė tik 1 tritaškį iš 7. Tai gal reikėjo rizikuoti ties šiais krepšininkais. Aišku, jie gali realizuoti lemiamus metimus prieš tai nepataikę visko. Bet iš visų blogybių reikia pasirinkti geriausią variantą.


Kita vertus, didžiausia bėda vakar buvo su puolimu. Pirmiausia akis badė pataikymas. Akistatoje su ASVEL Walkupas, Jokubaitis, Rubitas, Jankūnas kartu pelnė 34 taškus, o vakar – vos 11! Daugiau nei trigubai mažiau.

Žiauriai trūko Milaknio – tikslą pasiekė tik 6 šeimininkų tritaškiai. Net jei Milas būna nerezultatyvus, jis visada pritraukia varžovų gynybą, nuo jo tiesioginis oponentas niekada neatsitraukia“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: