M. Schilleris: „Paskutinį kartą treniravomės prieš savaitę“ (VIDEO)

M. Schilleris: „Paskutinį kartą treniravomės prieš savaitę“ (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ penktadienį Stambule žais Eurolygos 29 turo rungtynes. Martino Schillerio auklėtiniai susigrums su vietos „Anadolu Efes“ komanda, kuri pastaruoju metu žygiuoja pergalingu ritmu.



Prieš šias rungtynes Martinas Schilleris gyrė varžovus.

„Tai yra pirma komanda pagal puolimą ir penkta pagal gynybą. Šiuo metu jie rungtyniauja labai aukštame lygyje. Antroje sezono pusėje jie atrodo taip, kaip užbaigė praėjusį sezoną. Jų pagrindinė savybė yra labai geras kamuolio judėjimas ir priimami sprendimai. Kamuolys nuolat juda. Jie taip pat gerai išsidėsto aikštėje ir turi gerus kamuolio valdytojos, tokius kaip Micičius, Larkinas ar Simonas. Šalia jų yra daug metikų, jie rungtyniauja modernų krepšinį, be žaidimo nugara. Tai labai gera ekipa“, - pasakojo M. Schilleris.

- Kaip pasikeitė varžovai nuo paskutinių tarpusavio rungtynių?

- Jų žaidimo stilius visiškai nepasikeitė. Sezono pradžioje jie buvo viena patraukliausių komandų statistiškai, tačiau jie negalėjo laimėti. Žinoma, didelis faktorius yra Larkinas. Jo renkami taškai padeda, jeigu sustoja komanda. Manau, jog jie paprasčiausiai užtruko, kol pagavo tą ritmą, kokį turėjo praėjusio sezono pabaigoje. Pandemija sugadino jų ritmą, tačiau kaip ir sakiau, nors ir nelaimėjo, sezono pradžioje jie žaidė gerą krepšinį. Buvo tik laiko klausimas, kada jie susiklijuos, o dabar tai yra viena pagrindinių pretendenčių į titulą.



- Larkinas savaitgalį patyrė traumą. Galbūt žinote jo galimybes rungtyniauti?

- Jis jau pradėjo treniruotis, todėl jie nuspręs, ar jis jau gali rungtyniauti.

- Dvikova su „Anadolu Efes“ bus ketvirtoji per septynias dienas. Kaip atrodė treniruotės ir kokia yra ekipos fizinė būklė?

- Treniruočių nebuvo. Paskutinį kartą treniravomės prieš savaitę. Šiandien turime pirmą treniruotę, dėl to džiaugiuosi. Žaidėjų fizinė būklė yra nebloga, pataupėme Walkupą ir Grigonį. Tai buvo labai svarbu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: