M. Schilleris atskleidė, jog J. Lauvergne‘o likimas spręsis prieš pat mačą

M. Schilleris atskleidė, jog J. Lauvergne‘o likimas spręsis prieš pat mačą

Ketvirtadienį Stambulo „Fenerbahče“ ekipa stos į kovą su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais.



Prieš šias rungtynes vyriausiasis treneris Martinas Schilleris atskleidė, jog dėl Joffrey Lauvergne‘o pasirodymo ant parketo paaiškės tik prieš pat susitikimą.

„Stambulo „Fenerbahče“ po mūsų rungtynių Kaune turėjo labai gerą pergalių seriją. Tai yra geros kokybės komanda, kurią į priekį veda Nando De Colo, Janas Vesely ir Marko Guduričius. Tai yra žaidėjai, kuriuos išskirčiau iš šios labai talentignos ekipos. Žaidimą jie grindžia puolimu, rungtyniauja greitai ir įvairiai, turime gerai pasiruošti, ką prieš juos padaryti nėra lengva“, - teigė M. Schilleris.

- Trenerį, kokia yra situacija su J. Lauvergne?


- Yra klaustukų, sprendimą dėl jo žaidimo priimsime prieš pat rungtynes. Dabar tikimės, jog tinkamai paruošime jo kūną. Jis treniravosi tik minimaliai

- Gal turite informacijos dėl M. Guduričiaus galimybių žaisti?

- Jis rungtyniaus.

- Su M. Guduričiumi Eurolygoje jie laimėjo 12 rungtynių iš 13. Ką jis pakeitė jų žaidime abejose aikštės pusėse?

- Visų pirma - jis labai gerai žaidėjas. Tai yra įrodymas, kokia stipri jėga yra žaidėjai. Jokiu būdu nesumenkinant komandos, tai nėra 11 prieš 11. Čia rungtyniaujama 5 prieš 5 ir vienas ar du aukštos kokybės krepšininkai gali daryti didžiulį skirtumą. Taip jau yra.

- Antroje sezono pusėje „Fenerbahče“ demonstruoja antrą geriausią puolimo reitingą, o žiūrint jų žaidimą atrodo, kad viskas sukasi apie N. De Colo ir J. Veselio žaidimą du prieš du. Kas yra sunkiausia, ginantis šiose situacijose?

- Gera analizė. Taip, šie trys žmonės, kuriuos paminėjote, yra svarbiausi žaidėjai. De Colo ir Vesely tokiose situacijose vienas kitą puikiai jaučia. Reikės komandinių pastangų gynyboje, neužteks, jog du prieš du situacijose gintųsi du žmonės. Gynyboje visi penki krepšininkai privalės gerai rotuotis ir ateiti į pagalbas, kad pristabdytų važovų puolimą.


- Ar jaučiate papildomą spaudimą prieš šias rungtynes, kurios abiems ekipoms yra labai svarbios kovoje dėl vietos atkrintamosiose?

- Sutinku, jog tai yra labai svarbi dvikova, bet taip pat noriu pridėti, kad mums kiekvienas rungtynės yra labai svarbios. Šioje stadijoje liko nedaug mačų, bet jei nebūtume iškovoję 15 pergalių anksčiau, mes nebūtume ten, kur esame dabar. Šioje lygoje svarbios visos rungtynės. Dabar yra daugiau dramos, nes aiškiai matosi turnyrinė lentelė, bet ar jaučiame papildomą spaudimą? Negalčiau taip pasakyti. Spaudimas toks pat, kaip ir prieš kiekvienas rungtynes.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: