Eurolyga: „Fenerbahce“ – „Žalgiris“ (GYVAI)

Eurolyga: „Fenerbahce“ – „Žalgiris“ (GYVAI)

Prieš savaitę Turkijoje viešėjęs „Žalgiris“ vėl sugrįžta į Stambulą – šį ketvirtadienį Eurolygos 30-ajame ture laukia dvikova su vietos „Fenerbahce“, kuri antroje sezono pusėje pradėjo galingais žingsniais eiti į priekį.

Mačo pradžia - 19:45 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

***



Pirmosios rungtynės Kaune. „Žalgiris“ tarpusavio rungtynių grafoje prieš „Fenerbahce“ turi didžiulį pranašumą. Pirmąsias šio sezono rungtynes, kurios Kaune vyko gruodžio 17-ąją dieną, žalgiriečiai laimėjo triuškinančiu skirtumu – 99:62.

„Fenerbahce“ į nokdauną buvo pasiųsta pačioje rungtynių pradžioje, kai Kauno komanda pasirodymą pradėjo spurtu 24:7. Antrajame kėlinyje jėgos kiek išsilygino, bet „Žalgiris“ nesismulkino – varžovai dar labiau kentėjo, kai reikėjo gintis, ir galiausiai patyrė pralaimėjimą 37 taškų skirtumu.

„Žalgiriui“ tose rungtynėse klijavosi žaidimas abiejose aikštės pusėse – „Fenerbahce“ sumetė vos 62 taškus, o „Žalgiriui“ puolime tai buvo iki šiol antros pagal rezultatyvumą rungtynės šiame Eurolygos sezone.


Dvikovoje su Stambulo krepšininkais labiausiai spindėjo Augustine‘o Rubito žvaigždė – amerikietis vos per 15 minučių surinko 18 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Visgi šiose rungtynėse pasižymėjo ir kiti žaidėjai – Marius Grigonis, Martinas Gebenas, Nigelas Hayesas ir Artūras Milaknis taip pat surinko dviženklį taškų skaičių.

Skambią pergalę pasiekę žalgiriečiai panašaus scenarijaus Stambule tikėtis neturėtų – Igorio Kokoškovo auklėtiniai būtent po nesėkmės Kaune pradėjo savo atgimimą Eurolygoje, jie iškovojo 10 pergalių paeiliui ir ši serija nutrūko tik vasario 26-ąją, kai taip pat triuškinamą smūgį sudavė „Anadolu Efes“.

Lyderiai. I. Kokoškovo diriguojamame orkestre pirmuoju smuiku griežia Nando De Colo, tačiau yra dar du svarbūs pritariamieji balsai – Janas Vesely bei žiemą iš NBA ir „Fenerbahce“ sugrįžęs Marko Guduričius. Pastarajam sugrįžus ir pradėjus žaisti netrukus į viršų pradėjo kilti ir Turkijos ekipos žaidimo kreivė. Serbas pastaruoju metu nežaidė dėl traumos, tačiau dvikovai su „Žalgiriu“ jau yra pasiruošęs, todėl kauniečiai turės papildomą problemą.

Didžiausio dėmesio neabejotinai sulauks N. De Colo, „Fenerbahce“ komandoje renkantis daugiausia taškų. 33-ejų metų prancūzas šį sezoną vidutiniškai įmeta po 15,4 taško – iš vidutinės distancijos atakuoja 58 proc., o nuo tritaškio linijos taikliai meta 38,7 proc. taiklumu. Be to, N. De Colo išprovokuoja daug pražangų, o prie baudų metimų linijos jis yra beveik nesustabdomas – šį sezoną pataikė 80 metimų iš 84.

Kitu labai svarbiu „Fenerbahce“ žaidėju galima laikyti J. Vesely, jis vidutiniškai žaidžia po 29 minutes, renka po 13,1 taško ir atkovoja po 5,3 kamuolio. Įdomu tai, kad 2,13 m ūgio krepšininkas šį sezoną Eurolygoje yra antras pagal taiklumą iš vidutinės distancijos (148/225 metimai, 65,8 proc. taiklumas).

Prieš išvyką į Stambulą visų trijų minėtų žaidėjų svarbą „Fenerbahce“ komandoje pažymėjo Martinas Schilleris.

„Tai yra aukšto kalibro komanda, ją veda į priekį J. Vesely, N. De Colo ir M. Guduričius. Manau, kad mano išvardyti trys žaidėjai yra pagrindiniai jos varikliai. N. De Colo ir J. Vesely yra puikiai susižaidę du prieš du situacijose. Norint juos sustabdyti, reikės visų komandinio darbo, keistis ginamaisiais, ateiti į pagalbą“, – dėstė M. Schilleris.


13 rungtynių šiame sezone sužaisti spėjęs M. Guduričius yra svarbus „Fenerbahce“ komandos narys, kai reikia atakuoti iš toli. Serbas per minėtą rungtynių skaičių išmetė 66 tolimus metimus, iš jų 28 pasiekė tikslą (42,4 proc. taiklumas).

Būtent tritaškiai yra vienas svarbiausių „Fenerbahce“ žaidimo aspektų. Pavyzdžiui, paskutinėse rungtynėse prieš „Valencia“, kurios buvo pralaimėtos 52:66, Stambulo krepšininkai iš 23 tritaškių įmetė vos 3 (13 proc. taiklumas). „Fenerbahce“ yra ketvirta Eurolygos komanda pagal tritaškių taiklumą (40 proc.). Šis procentas rungtynėse, kuriose „Fenerbahce“ laimi, šokteli iki 45,5 proc., o pralaimėjimais paženklintose kovose turkai meta 32,8 proc. taiklumu.

Netektys. „Žalgiris“ rungtynėse su „Fenerbahce“ neturės Artūro Milaknio ir Patricio Garino. Į Stambulą kartu su komanda vyksta Joffrey Lauvergne, tačiau M. Schillerio žinutė spaudos konferencijoje nebuvo labai pozityvi.


„Dėl jo žaidimo rungtynėse dar neaišku. Sprendimą priimsime prieš pat dvikovą, o dabar tiesiog tikimės, kad pavyks paruošti jo organizmą“, – prancūzo situaciją komentavo strategas.

J.Lauvergne, šį sezoną pagal renkamų taškų (11,2) vidurkį nusileidžiantis tik M. Grigoniui, yra labai svarbus žaidėjas po krepšiu stabdant J. Vesely, kurį prancūzas šį sezoną kiek pranoksta kovoje dėl kamuolių (5,6 prieš 5,3 atk. kam.).

M. Gebenas rungtynėse Kaune įrodė, kad gali kovoti su varžovų aukštaūgiais, tačiau dabar situacija kita, todėl J. Lauvergne minučių skaičius mače su „Fenerbahce“ bus svarbus svečiams iš Lietuvos.


„Fenerbahce“ sulaukė sugrįžtančio M. Guduričiaus, tačiau ir toliau turės verstis be Edgaro Ulanovo, nes jis dėl traumos negalės žaisti prieš buvusią komandą. Lietuvis šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai žaidžia po 19 minučių ir renka po 4,5 taško.

Be lietuviškų akcentų dvikovą su „Žalgiriu“ pasitinkanti „Fenerbahce“ į kovą stoja geros nuotaikos, tačiau nors žalgiriečiai tarpusavio dvikovų istorijoje pripažįsta varžovų pranašumą (15-8), pastarosiose dvejose rungtynėse jiems apkarpė sparnus.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: