M. Schilleris atskleidė, ką galvoja apie „Žalgirio“ padėtį Eurolygoje (VIDEO)

M. Schilleris atskleidė, ką galvoja apie „Žalgirio“ padėtį Eurolygoje (VIDEO)

Ketvirtadienį Kaune Kauno „Žalgirio“ klubas stos į sezoną Eurolygoje galintį nulemti mačą su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris įvardijo, ką galvoja apie „Žalgirio“ padėtį Eurolygoje.

„Tai komanda, kuri vedama gynėjų. Jie vienu metu penkete naudoja tris gynėjus, kurie puikiai rungtyniauja su kamuoliu. Rytoj jie žais su lengvesniu penketu, kadangi turės naudoti Draganą Benderį penktoje pozicijoje, nes Othelo Hunteris nežais. Iš esmės rungtyniausime prieš tą pačią komanda, su kuria Tel Avive kovėmės prieš kelis mėnesius.

Jie pasižymi kūrėjais, talentu puolime bei yra pavojingi perimetre su D. Benderiu. Aišku, be O. Hunterio jie praranda raumėnų, bet tai vis tiek bus rimtas iššūkis“, – sakė austras.


- Tel Avive patyrėte didžiausią sezono pralaimėjimą. Kur buvo didžiausios problemos?

- Mes turėjome daug problemų toje dvikovoje, o didžiausias iššūkis buvo jų gynėjų greitis ir trys kuriantys žaidėjai aikštėje tuo pačiu metu. Tame mače neturint Jokubaičio buvo sunku sustabdyti tokius dinamiškus gynėjus, kaip Jonesas, Wilbekinas, Dorsey ar Bryantas.

- Varžovai stringa puolime, bet gynyboje dirba gerai. Kas leidžia jiems gerai gintis?

- Sezono pradžioje jie gynyboje nebuvo tokie geri, čia jie labai patobulėjo. Sakyčiau, kad jų gynybą laiko aukštesni žaidėjai. Vadinkime Bryantą aukštu gynėju, Coloiaro dideliu trčiu numeriu. Didelį vaidmenį vaidina ir dėl kamuolių greitai kovojantys Žižičius ir Hunteris. Taip pat gerai ginasi ir Jonesas, visi jie gali gerai gintis. Jų gynyba laikosi ant šių vyrukų.

- Kaip po vakar mačo jaučiasi Patricio Garino?

- Jam skauda raumenis, bet svarbiausia, jog jo keliui viskas gerai. Spręsime vėliau, kol kas nežinome ar jis rungtyniaus. Jis vis dar yra reabilitacijos procese. Negalime iš jo tikėtis didelio indėlio. Spręsime vėliau.

- Kaip vertinate komandos šansus patekti į atkrintamąsias?


- Paprasta - turime laimėti visas keturias rungtynes ir tada turėsime labai didelius šansus į jas patekti. Su trejomis pergalėmis šansai nebūtų dideli, o laimėję du kartus jau turėtume laukti stebuklo.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: