D. Itoudis: niekas negali kelti savęs aukščiau už komandą, net aš

D. Itoudis: niekas negali kelti savęs aukščiau už komandą, net aš

VTB nuotr.

Maskvos CSKA vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis interviu Graikijos televizijai papasakojo apie pagrindinius savo darbo metodus bei komandos sutelkimo principus.



Stratego žodžiai susiję su suspenduotu ir vargu į armiečių gretas grįšiančiu lyderiu Mike'u Jamesu, nors graikas ir neminėjo amerikiečio pavardės.

"CSKA turi tikslingai dirbančią vadovybę, nuolatinį prezidentą, stabilius rėmėjus, tikslų suvokimą. Čia susirinkome ginti idealus, kuriuos iškėlė klubas, jo istorija ir rėmėjas. Kiekvienas yra vertinamas pagal jo požiūrį. Kartu sprendžiame, ką reiškia komanda, ką reiškia kiekvienas iškeltas tikslas.

Ir negali būti išimčių. Kolektyvas arba priima arba atstumia tuos, kurie žengia atskirai. Tai natūrali padėti komandinėje sporto šakoje. Patys maloniausi prisiminimai – apie tas dienas, kai pasiekdavome sunkių tikslų, kai padėdavome vienas kitam.


Kariai, kurie kiekvieną dieną gali atsidurti pavojuje, pasakoja, kad labiausiai įtemptos dienos buvo tos, kai reikėjo padėti kitiems.

Būtent tai mes ir įkūnijame kaip CSKA. Pergalės priklauso ne tik nuo aplinkybių, talento, tačiau ir nuo įdirbio. Niekas negali kelti savęs aukščiau už komandą. Net po pačių aukščiausių įvykdytų užduočių, netgi aš", – teigia D.Itoudis.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: