CSKA prezidentas: nereikia demonizuoti M. Jameso, tačiau bendradarbiavimas, deja, negalimas

CSKA prezidentas: nereikia demonizuoti M. Jameso, tačiau bendradarbiavimas, deja, negalimas

CSKA nuotr.

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas pakomentavo komandos trenerių štabo sprendimą suspenduoti rezultatyviausią žaidėją Mike'ą Jamesą.



"Šiuo metu bendradarbiavimo su Mike'u Jamesu potencialas, deja, neįžvelgiamas. Pirmas Mike'o sezonas CSKA mums nesukėlė jokių rūpesčių, ir buvo pasirašytas trejų metų trukmės kontraktas.

Šiame sezone klubas padarė viską, kas įmanoma, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas ir naudingas komandos rezultatams. Iškilusių problemų negalima buvo išspręsti vienu mostelėjimu, dėl to nutarėme įjungti "rankinį" režimą, tačiau stabilumo kolektyve pasiekti nepavyko.

Itoudis – patyręs ir reikalą suvokiantis treneris, kuris turi savo požiūri, kaip kurti komandą ir atsakyti už rezultatus. Trenerių štabų nuomone, sprendimas nušalinti Jamesą visiškai atitinka komandos interesus, ir tikime, kad viskas pavyks.


Tačiau nereikia demonizuoti Mike'o, jis yra puikus krepšininkas, ne vieną mačą laimėjęs individualiais veiksmais, žavėdavęs žiūrovus savo efektyviais veiksmais. Tačiau taip nutiko, kad situacija išsivystė į neišsprendžiamą konfliktą. Deja, jo išspręsti nėra galimybės, tai labai liūdina, tačiau reikia pripažinti, o ne gyventi iliuzijomis tikintis stebuklo", – teigia A.Vatutinas.

Šiame Eurolygos sezone M.Jamesas vidutiniškai per 31 minutę įmesdavo 19,3 taško (51,1 proc. dvit., 35,4 proc. trit.), atkovodavo 3,1 bei perimdavo po 1 kamuolį, atlikdavo 5,7 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo 4,8 pražangos ir rinkdavo 19,7 naudingumo balo.

VTB Vieningoje lygoje 30-mečio 185 cm ūgio įžaidėjo rodikliai taip pat pukūs – 14,7 pelnyto taško (56,8 proc. dvit., 43,5 proc. trit.), 2,4 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 4,3 išprovokuotos pražangos ir 15,3 efektyvumo balo per 20 minučių.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: