CSKA prezidentas apie savo bei D. Itoudžio ateitį ir darbo su M. Jamesu sunkumus

CSKA prezidentas apie savo bei D. Itoudžio ateitį ir darbo su M. Jamesu sunkumus

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas papasakojo apie savo planus, vyriausiojo trenerio Dimitrio Itoudžio ateitį bei darbo su dėl nesutarimų su strategu palikusios komandos žvaigždės Mike'u Jamesu sunkumus.



"Apie savo ateitį CSKA galvoju kasdien. Deja, neturiu supratimo! (juokiasi) Kai pralaimi, pirma reakcija: "Ech, pavargau nuo šių nesąmonių!" Tai iš tiesų sunkus klausimas, tačiau krepšinis – numeris vienas mano gyvenime.

Anksčiau pagrindinis mano tikslas buvo laimėti Eurolygą. Tai padarėme triskart. Dabar procesas man patinka labiau nei rezultatas. Stengiuosi patirti malonumą nuo treniruočių, rungtynių, išvykų, interviu, bendravimo su žaidėjais. Man tai patinka, esame laimingi žmonės, kadangi turime galimybę keliauti.

Itoudžio kontraktas baigiasi po šio sezono. Kai nuspręsime jo likimą, klubas apie tai praneš. Mums labai pasisekė dirbti su juo. Tai labai sėkmingas bendradarbiavimas.


Mike'as mums buvo svarbus. Jis yra geras žaidėjas, tačiau nepaprastas žmogus. Žinoma, žinojome apie jo charakterį prieš pasirašant kontraktą, tačiau visuomet tikime, kad gera organizacija kur kas svarbiau nei vienas žmogus.

Dirbti su Jamesu nebuvo paprasta. Sunkumų buvo ir dirbant su Teodosičiumi bei daugeliu kitų žaidėjų, o priežastys buvo labai įvairios. Ir su manimi dirbti nėra paprasta.

Visi žinote, kad apie Jamesą sklinda daug gandų, apie muštynes ir panašiai. Tačiau Mike'as suvokė, kad komanda svarbiau nei vienas žaidėjas.

Priminsime, kad suspenduotas amerikietis išvyko JAV bei tikisi grįžti į NBA lygą, o šią savaitę pasirodė pranešimų, kad juo domisi Bruklino "Nets" ir Niujorko "Knicks" klubai.

Stengėmės neišnešti šiukšlių iš kiemo, juk kiekvienoje komandoje yra žaidėjų su dideliu ego. Kartais sunku viską suburti į vientisą visumą. Stengiuosi tai daryti jau 20 metų", – pakomentavo A.Vatutinas.

Šiame Eurolygos sezone M.Jamesas vidutiniškai per 31 minutę įmesdavo 19,3 taško (51,1 proc. dvit., 35,4 proc. trit.), atkovodavo 3,1 bei perimdavo po 1 kamuolį, atlikdavo 5,7 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo 4,8 pražangos ir rinkdavo 19,7 naudingumo balo.

VTB Vieningoje lygoje 30-mečio 185 cm ūgio įžaidėjo rodikliai taip pat puikūs – 14,7 pelnyto taško (56,8 proc. dvit., 43,5 proc. trit.), 2,4 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 4,3 išprovokuotos pražangos ir 15,3 efektyvumo balo per 20 minučių.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: