P. Motiejūnas: „Eurolygos produktas – geresnis nei NBA“

P. Motiejūnas: „Eurolygos produktas – geresnis nei NBA“

Kauno „Žalgirio“ direktorius ir prezidentas Paulius Motiejūnas dalyvavo Eurolygos rengiamoje tinklalaidėje „The Crossover“. Laidoje taip pat dalyvavo Milano „AX Armani“ ir Stambulo „Fenerbahče“ vadovai.



„Žalgirio“ direktorius iš vedėjo Joe Arlaucko sulaukė klausimo apie skirtumus tarp NBA ir Eurolygos.

„Visi žinome, kad NBA turi geresnę ekonominę sistemą ir valdymo modelį. Visa Eurolyga turėtų imti pavyzdį iš jų, o ypač dabar, kuomet vyrauja COVID-19 virusas. Mes turime surinkti biudžetus, turime rasti kažkokias taisykles, kaip visi galėtume išgyventi. Lygai ir klubams reikėtų susitelkti būtent ties tuo, nes Eurolygos produktas – geresnis nei NBA.

NBA lygoje užtenka pažiūrėti dviejų minučių apžvalgą ir supranti, ką ši lyga suteikia žiūrovui, o Eurolygoje vyksta žaidimas taškas į tašką, čia būna aistros, kovos ir adrenalino. Žinome, kad fanai į NBA rungtynes atvyksta pažiūrėti šou, o Eurolygoje - palaikyti savo mylimą komandą, atiduoti visą savo energiją. Esu laimingas, kad Kaune tai galima pajausti kiekvienose rungtynėse“, - pasakojo P. Motiejūnas.


P. Motiejūnas taip pat atskleidė, kaip „Žalgiriui“ pavyksta nuolat surinkti konkurencingą komandą.

„Komplektuoti sudėtį yra pats smagiausias dalykas. Tuomet surenki komandą ant popieriaus ir įsivaizduoji, kad tai Eurolygą laiminti ekipa. Kai pas mus atėjo Šaras, supratome, jog reikia ieškoti žaidėjų, kurie jau yra rungtyniavę Eurolygoje, bet dar turėtų, ką įrodyti, norėtų kautis bei žaisti kaip įmanoma daugiau. Mes esame puiki terpę tokiems krepšininkams, nes galime suteikti daug minučių. Mes negalime garantuoti ilgalaikių kontraktų, todėl ieškome alkanų užsieniečių“, - teigė P. Motiejūnas.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: