„Žalgirį“ dominantis prancūzas atsidūrė ir „AS Monaco“ akiratyje

„Žalgirį“ dominantis prancūzas atsidūrė ir „AS Monaco“ akiratyje

Kauno „Žalgiris“ jau žvelgia į kitą sezoną ir mąsto apie sudėties formavimą.



Dar sausio mėnesį rašėme, jog žalgiriečiai į savo gretas vilioja 24 metų 197 cm ūgio Isaia Cordinier, o dabar ima aiškėti ir LKL čempionų konkurentai dėl žaidėjo parašo.

Skelbiama, kad Nantero „Nanterre 92“ ekipoje rungtyniaujantis prancūzas itin domina „AS Monaco“ klubą, kuris kitą sezoną žais Eurolygoje. Krepšininkas taip pat yra Tel Avivo „Maccabi“ ir Vilerbano ASVEL komandų akiratyje.

Primename, kad visai nesenai I. Cordinier pateko į Europos taurės turnyro simbolinį 2020-2021 m. sezono penketą. Jis šį sezoną Europos taurės turnyre vidutiniškai pelnydavo po 15,8 taško, atkovodavo po 5,2 kamuolio, atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 19,3 naudingumo balo.

Prancūzijos pirmenybėse puolėjas per 30 minučių fiksuoja po 14,4 taško, 5,7 atkovoto kamuolio, 2,1 rezultatyvaus perdavimo bei 17,6 naudingumo balo vidurkius.



Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas tritaškius atletas meta 42,5 proc. taiklumu.

I. Cordinier 2016 metais NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 44-as ir dabar teisės į jį priklauso Bruklino „Nets“ ekipai.

Verta paminėti, jog krepšininkas yra itin šoklus, o 2019 metais dalyvavo Prancūzijos lygos dėjimų konkurse.

Atletiškumas, didelis greitis, rankų ilgis, minkštas riešas ir kovotojo charakteris. Tai atleto savybės, kuriomis žavisi krepšinio ekspertai.


„Tvirtas kūno sudėjimas. Puikus kojų darbas. Gerai dirba be kamuolio, geba staigiai keisti savo greitį ir kryptį bei aštrinti atakas po krepšiu. Gynyboje pavojingas tiek komandinėje, tiek individualiai. Aukštas krepšinio IQ, puikiai pritampa naujoje ekipoje ir yra mylimas komandos draugų“, - rašo NBA apžvalgininkai.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: