Th. Walkupas paliks Kauną? „Olympiakos“ baigia prisivilioti gynėją už milijoninę sumą

Th. Walkupas paliks Kauną? „Olympiakos“ baigia prisivilioti gynėją už milijoninę sumą

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ pagrindinis atakų organizatorius Thomas Walkupas artimiausiu metu turės apsispręsti, kur kitą sezoną tęs karjerą.



Nors „Žalgiris“ nepraranda vilties išsaugoti krepšininką ir tam deda maksimalias pastangas, tačiau gynėjas veikiausiai kels sparnus į kitą klubą.

Graikijos naujienų laikraštis „Live Sport“ praneša, kad Pirėjo „Olympiakos“ ekipa artėja prie susitarimo su 28-erių amerikiečiu.

Pasak pranešimo, krepšininkui pasiūlytas solidus finansinis kontraktas -  dvejų metų kontraktas, o jo uždarbis siektų 1,4 milijonų JAV dolerių.


Verta paminėti, kad Th. Walkupas praėjusį sezoną Kaune uždirbo apie 350 tūkst. eurų. Kitam sezonui žalgiriečiai jam siūlo apie 550 tūkst. eurų atlyginimą.

Pats Th. Walkupas po LKL finalo prasitarė, kad svarstys ir „Žalgirio“ pasiūlymą.

„Aš vis dar nesu apsisprendęs, svarstau pasiūlymus, kuriuos turiu ant stalo. Kaunas yra ypatinga vieta, yra tikimybė, kad liksiu, tačiau dar sprendžiu dėl savo likimo“, – kalbėjo Th. Walkupas.

Amerikietį į savo gretas vilioja ir naujieji Eurolygos čempionai - Stambulo „Anadolu Efes“. Žalgirietis taip pat yra Milano „AX Armani“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Pirėjo „Olympiacos“ akiratyje.

Šiame Eurolygos sezone 28-erių 193 cm ūgio gynėjas Th. Walkupas vidutiniškai per 24 minutes įmesdavo 8,2 taško (46,9 proc. dvit., 37,1 proc. trit.), atkovodavo po 3 bei perimdavo 1,1 kamuolio, atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,6 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse T.Walkupo rodikliai dar solidesni – 8,9 pelnyto taško (45,3 proc. dvit., 40,3 peroc. trit.), 3,4 atkovoto bei 1,8 perimto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 14,7 efektyvumo balo per 21 minutę.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: