Th. Walkupas palieka „Žalgirį“: sutarė dėl ilgalaikio kontrakto su „Olympiakos“

Th. Walkupas palieka „Žalgirį“: sutarė dėl ilgalaikio kontrakto su „Olympiakos“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ pagrindinis atakų organizatorius Thomas Walkupas priėmė sprendimą dėl savo ateities.



Nors „Žalgiris“ dėjo maksimalias pastangas, kad išsaugotų gynėją, bet amerikietis nusprendė kelti sparnus į kitą klubą.

Žurnalistas Chema de Lucas patvirtino, kad Th. Walkupas susitarė su Pirėjo „Olympiakos“ dėl ilgalaikio kontrakto ir nuo kito sezono gins šio klubo garbę.

LKL sezono MVP su „Olympiakos“ sudarys kontraktą pagal formulę 2+1.


Prmimename, kad vakar graikų spauda rašė, kad Th. Walkupas per dvejus pirmuosius sutarties metus uždirbs apie 1,4 mln. JAV dolerių.

Amerikietį į savo gretas viliojo ir naujieji Eurolygos čempionai - Stambulo „Anadolu Efes“. Žalgirietis taip pat buvo Milano „AX Armani“ ir Tel Avivo „Maccabi“ akiratyje.

Šiame Eurolygos sezone 28-erių 193 cm ūgio gynėjas Th. Walkupas vidutiniškai per 24 minutes įmesdavo 8,2 taško (46,9 proc. dvit., 37,1 proc. trit.), atkovodavo po 3 bei perimdavo 1,1 kamuolio, atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 10,6 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse T.Walkupo rodikliai dar solidesni – 8,9 pelnyto taško (45,3 proc. dvit., 40,3 peroc. trit.), 3,4 atkovoto bei 1,8 perimto kamuolio, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 14,7 efektyvumo balo per 21 minutę.

Th. Walkupas į Kauną atvyko 2018 metais ir čia praleido tris sezonus. Prieš tai atletas vilkėjo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandos marškinėlius.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: